Klein Maastricht Anti-Swarte protest trekt honderden demonstranten, ME komt tussenbeide | Nu

Honderden demonstranten kwamen zondag naar de Kick Out Sword Beat (KOZP) -demonstratie in Vrijtop in Maastricht. De oproerpolitie heeft onder meer beschuldigd dat ze demonstranten met paarden en honden op afstand proberen te houden. Voetzoekers worden naar de politie gegooid.

De demonstratie begint om 14.00 uur en duurt minimaal 16.00 uur. De actiecommissie zegt dat de locatie van het protest is verplaatst van Vrijtop naar Moses Hall.

“Terwijl de KOZP-demo naar behoren is opgenomen, is de vrijheid van organisatie en demonstranten opnieuw ten onrechte beknot. Na een grote groep nu in Vrijtop, zijn de stemmen van KOZP-demonstranten beperkt en ondermijnd”, schreef het actiecomité.

Het is nog niet duidelijk wat de KOZP bedoelt met ‘vrijheidsbeperking’.

In nog onbevestigde afbeeldingen op Twitter zijn mensen te zien die in één richting rennen (indirect richting KOZP-tegenstanders, maar het is niet bekend) en ‘Sworde Fiat, Swarte Beat’ chanten.

De politie bevestigt aan NU.nl dat het onrust is in Limburg. Bij gespannen weer moest de oproerpolitie tussenbeide komen door tussen de twee groepen te gaan staan.

Vijftig aanhangers van de kick-out Swarte Fiat in Prada voerden zaterdag een kortstondige demonstratie tegen Swarte Fiat. Een tegendemonstratie werd ook gehouden door ongeveer dertig aanhangers van Swarde Fiat. De demonstratie was stil.

READ  Live: PSV doet weer iets, AZ nog OK | Amerikaans voetbal
Written By
More from Arzu

Basakshir stunt tegen United door Fosu-Mensa en Van de Peek, Janet en Lazio | Champions League

Manchester United heeft hun eerste nederlaag geleden na twee overwinningen in de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *