Koman denkt nog aan de landstitel: “Dit is de beste eerste seizoenshelft” Nu

Ronald Koeman vindt dat Barcelona een 2-1 overwinning op Real Sociedad verdiende. Volgens de coach heeft zijn ploeg het kampioenschap nog steeds in handen na een moeizame seizoensstart.

“Dit is absoluut de beste eerste helft van het seizoen. We waren goed aan de bal en creëerden veel kansen”, zei Koman woensdagavond op een persconferentie van Camp No. In de eerste helft draaide Barcelona een achterstand met de overwinningen van Jordi Alba en Frenzy de Jong tegen de tweede plaats van La Liga.

Na rust speelde ‘Barcia’ beduidend minder, maar het team kwam met drie punten over de streep. “Het is heel moeilijk geweest. Sociedad speelde een goede wedstrijd en er waren zeker kansen”, gaf Koeman toe.

“Het was een wedstrijd op hoog niveau. Er waren momenten dat we moesten verdedigen en dat deden we met de hele ploeg. Qua aanpak vind ik dat we het verdienen om te winnen”, aldus de voormalig bondscoach van Oranje.


Antoine Griezmann scoorde het derde doelpunt voor Barcelona. (Foto: Pro Shots)

‘Als we spelen zoals vandaag, is er niets mogelijk’

Dankzij thuissucces onderhoudt Barcelona het contact met Spaanse leiders. Het team van Koman staat na twaalf wedstrijden vijfde in de ranglijst, zes punten achter leider Atletico Madrid, die minder dan een wedstrijd heeft gespeeld.

De coach denkt dat zijn team alsnog zal strijden om de landstitel. “Natuurlijk kan dat. Het seizoen is nog steeds erg lang. Het hangt van ons af. Als we blijven spelen zoals vandaag, is alles nog mogelijk.”

Barcelona speelt voor het begin van dit jaar tegen Valencia (thuis), Real Valladolid (uit) en Ebar (thuis).

READ  NASA pikt puin op van asteroïde, maar lijdt aan 'lekken' - ID Pro - Nieuws

Bekijk stand, uitslagen en programma in La Liga

Written By
More from Arzu

Kamer bekritiseert ‘Vaccinverwarring’, oppositie Rutte | Nu

De Tweede Kamer is zeer kritisch over de ‘veegvaccinatiestrategie’ van het kabinet....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *