Koman ziet FC Barcelona groeien: ‘We spelen nu met meer vertrouwen’ | Nu

Na een zware eerste helft van het seizoen, F.C. Ronald Koeman ziet Barcelona steeds meer spelen dan hij dacht dat hij zou doen. Het Catalaanse volk boekte woensdag een mooie overwinning bij de Athletic Club, mede dankzij twee goals van Lionel Messi.

“Het team groeit en speelt steeds zelfverzekerder”, vertelde Koman op een persconferentie na de overwinning in Bilbao. “Soms lieten we onze beste vorm zien en zelfs op zwakke momenten zag het er niet dramatisch uit. We hebben dit seizoen meer punten behaald dan hoe dan ook.”

Na een teleurstellende start in de eigen competitie is Barcelona nu in zeven opeenvolgende wedstrijden in La Liga ongeslagen. In de wedstrijd van zaterdagavond tegen Granada zou het team van Koman voor het eerst dit seizoen drie opeenvolgende competitiewedstrijden kunnen winnen.

“Dat we met zo’n sterk team een ​​langeafstandswedstrijd hebben gewonnen, geeft de ploeg meer vertrouwen”, verwacht de Nederlander. “Er zijn natuurlijk nog veel dingen te verbeteren, maar dit is de lijn die we moeten blijven volgen.”

Lionel Messi is de sleutel bij FC Barcelona met twee goals.


Lionel Messi is de sleutel bij FC Barcelona met twee goals.

Lionel Messi is de sleutel bij FC Barcelona met twee goals.

Foto: Pro Shots

‘Messi is nu beter dan eerder dit seizoen’

Tegen de Athletic Club was het niet meteen duidelijk dat Barcelona zou winnen, want drie minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Met het succes van Petrie – na de hulp van Fran ங்கி ois de Jong – en Messi’s twee goals in de Spaanse media bleven bekritiseerd, won het Catalaanse volk.

READ  Leverkusen middenvelder Amiri, spelersvakbond | Nu

“Sinds ik coach werd bij Barcelona, ​​heb ik een Messi gezien die alles geeft”, zei Koman toen hem opnieuw werd gevraagd naar zijn sterspeler. “Hij is dit seizoen misschien iets minder actief dan normaal, er waren twijfels, maar hij is nu in vorm. Messi is prima en klaar voor deze uitdaging.”

Ondanks de overwinning op de atleet is het gat tussen Barcelona en aanvoerder Atletico Madrid nog steeds aanzienlijk. De spelers van Madrid hebben zeven punten meer gespeeld dan Koeman en twee wedstrijden minder.

Bekijk programma, resultaten en status in La Liga

Written By
More from Arzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *