Lege planken en 6200 huizen bedrogen door boerenstrijd | Huiselijk

Op vrijdag en zaterdag blokkeerden boeren de ingang van het Jumbo Distributiecentrum in Rolde (Overgecell). In Seoul stonden boeren bij het distributiecentrum van Albert Hein en werd er actie ondernomen in de Gelderse steden Osterhout en Geldermalson.

A.H. zei dat alle winkels in het oosten van het land door de maatregelen niet goed bediend konden worden. Kleine winkels hebben ook te maken met lege schappen.

Net voor het kerstgesprek

Boeren die met supermarkten spraken, stopten zondag hun belegering. “We hebben erop gewezen dat we campagne voeren voor boeren in onze distributiecentra en dat ze met hen willen praten. Dit gesprek is onze belofte om voor Kerstmis plaats te vinden”, aldus een woordvoerder van Albert Haygen.

De Farmers ‘Protection Force (FDF) Farmers’ Organization heeft eerder gezegd dat dit een willekeurige zet is van individuele boeren. De laatste waarschuwing van de actiegroep liep donderdag af. De FDF eiste dat supermarkten 3 procent van hun omzet zouden afstaan ​​aan een boerenvriendelijke coöperatie.

‘Ongeïnspireerde dreiging’

Het Federaal Voedselagentschap (CPL) zegt te hebben aangegeven dat het meer tijd zal kosten om een ​​landbouwvriendelijk voorstel te zien. Directeur Mark Johnson zei eerder dat hij niet onder druk zou worden gezet door een laatste waarschuwing en de daarmee gepaard gaande dreigementen.

READ  Rutte 'geschokt' door bedreigingen aan OMT-leden | Huiselijk
Written By
More from Arzu

‘Pazor past goed bij Finord’

Maandag 21 december 2020 00:12 Daniel Cabot Kertz21 december 2020 In een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *