Live: in aanmerking komende GPS Turkije hervat na twee rode vlaggen | Motorsport

De snelste tijd in de openingsfase was van de Fransman Stephen O’Connor (Renault) en ruim 2 minuten. Daarna werd de kwalificatie beëindigd vanwege regelgeving.

Direct na de herstart om 13.55 uur werd de rode vlag weer gehesen omdat de romaine vast kwam te zitten in de grindgroeve na de rotatie van de crosszene. Het nummer werd echter al snel uitgebracht.

Asfalt

Meerdere coureurs klaagden vrijdag al over glad asfalt. De rotonde bij Istanbul werd in 2011 voor het laatst gebruikt voor de Formule 1. Voor de terugkeer van de topautosport is speciaal nieuw asfalt gelegd. De zachtheid leidde tot murmelende chauffeurs die het vergeleken met een ijsbaan.

Max Verstappen

Verstappen heeft tot nu toe een goed weekend achter de rug. De Red Bull-coureur was in de afsluitende sessie op zaterdag even snel als de eerste twee gratis trainingen. Dit is waardevol omdat de omstandigheden het onmogelijk maken om een ​​fatsoenlijke praktijk te omringen.

De Brit Lewis Hamilton, die zondag zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 kon winnen, maakte geen enkele plooi in de stromende regen in het glibberige Istanbul Park. Verstappen nam uiteindelijk de leiding met een tijd van 1.48.485.

Het verschil met zijn tijd in de derde training geeft al aan dat er op zaterdag geen serieuze races zijn. Charles Lecklerk was nu de enige die binnen enkele seconden van Verstappen op zijn Ferrari bleef, terwijl zijn teamgenoot Alexander Alban anderhalve seconde toegaf. De Fin Voltaire Bodas, die de rondetijd op zijn Mercedes zette, was 7 seconden langzamer dan Verstappen.

Prestatie

Vrijdag was de Nederlander van Red Bull goed voor de snelste tijden in de eerste twee trainingen: 1.35.077 en 1.28.330. Er waren destijds al recensies over het vernieuwde circuit. Hamilton vergeleek de nieuwe asfaltlaag met een ijsbaan.

READ  AS Roma denkt aan technisch manager John de Jong van PSV als de nieuwe voetbalbaas BSV

De Grand Prix van Turkije begint zondag om 11.10 uur.

Eerdere resultaten, programma en Positie in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1.

Written By
More from Arzu

McKelly speelt een sleutelrol in PSG; V / D Peak wijdt zich aan Bruno Fernandez

Op dinsdag 24 november 2020 22:57 Paris Saint-Germain dinsdagavond R.P. Wraak op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *