Meer kinderontvoering in India door corona, ‘makkelijk uit te buiten’

In India lijkt het aantal kinderontvoering toe te nemen als gevolg van de coronacrisis. In de afgelopen maanden heeft de Bachchan Bachao Andolan (BPA), een ngo genaamd Childhood Rescue Movement, samen met de politie en de overheid 1.200 kinderen gered van kinderontvoerders en workshops gehouden.

“Aanzienlijke toename. De armoede in de dorpen is verslechterd, dus de verwachting is dat de kinderontvoering zal toenemen”, aldus directeur Tananjay Thingal.

Kinderarbeid in India is de afgelopen jaren aanzienlijk afgenomen als gevolg van strengere wetten en maatregelen om kinderen naar school te laten gaan. In 2011 schatte de volkstelling 4,35 miljoen kindarbeiders onder de 14 jaar, 1,7 procent van alle kinderen onder die leeftijd. In 1998 was dat nog 12,6 miljoen.

7 euro per maand

“Maar de epidemie zal de neerwaartse trend ombuigen”, vreest Dingle. “Zeker nu de economie aan het herstellen is, is de vraag naar goedkope arbeidskrachten groot. Volwassenen zullen het minimumloon eisen, dat zorgt voor hoeveel uren ze moeten werken. Kinderen kunnen heel gemakkelijk worden uitgebuit en geslagen als ze klagen.”

Voor hem is dat over het algemeen waar. “In alle jaren dat we het hebben gehad over het redden van kinderen, heb ik zelden een kind ontmoet dat 500 roepies ($ 7) per maand verdient. Ze krijgen vaak te horen dat hun salaris naar hun ouders wordt gestuurd, maar ze hebben niets met hun ouders te maken. Ook moeten ze lange dagen werken, tot wel 12 dagen.

Op de BPA-slaapzaal gaan kinderen naar school en spelen ze cricket, in plaats van hard te werken voor weinig geld:

READ  EU-voorzitter: 'Donald Trump is van kant veranderd' | Buitenland
Written By
More from Arzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *