Mercedes zegt Russell catastrofale valkuil bij radioprobleem | Nu

De dramatische valkuil van Mercedes tijdens de Zakir Grand Prix op zondag werd veroorzaakt door een radioprobleem. Volgens teambaas Toto Wolf wisten de topstafmedewerkers niet wat ze moesten doen, wat vooral George Russell raakte.

Zowel Russell als Voltaire Bodas werden opgeroepen om banden te wisselen in de safety car-situatie, maar de Mercedes-garage was in de war. Beide coureurs moesten lang wachten – de stop van Bodos duurde minstens 27 seconden – en Russell kreeg de verkeerde banden.

De jonge Mercedes-debutant, die de COVID-19 vuile Louis Hamilton in Bahrein verving, moest vervolgens een ronde terug naar betere banden en zag de kansen op zijn eerste Formule 1-overwinning afnemen. Een lekke band markeert het einde van zijn droom in de slotfase.

“Het is duidelijk dat een van onze bandencrews niet naar het bevel luisterde. De radio in de sloot werkte niet, ze wisten niet wat ze moesten doen toen de auto arriveerde, ze vervingen de verkeerde banden”, zei Wolf na de race.

Russell en Botas eindigden respectievelijk negende en achtste. “We hadden niet kunnen stoppen, maar we hebben een gat gemaakt. Je mag er sceptisch over zijn, maar ik denk dat het de juiste beslissing is. Over het algemeen hebben we goed werk geleverd, er gebeuren technische fouten. Daar moeten we van leren.”

Russell biedt zijn excuses aan bij Mercedes

Vooral voor Russell was het struikelen over Mercedes zuur. Het getalenteerde Groot-Brittannië reed erg goed en leek op de weg naar de overwinning, die uiteindelijk naar Racing Point’s Sergio Perez ging. Russell ging kapot en bood onmiddellijk zijn excuses aan bij Mercedes.

READ  PSV beschermt de Europese winter met historische zege op Granada | BSV

“Het was erg emotioneel, maar het zou niet de laatste kans zijn die hij had om een ​​race te winnen”, zei Wolf. “Dit is het begin van een sprookje, dat vandaag helaas niet is gebeurd. Maar ik zal zeggen dat er een nieuwe ster is geboren.”

Het is nog niet duidelijk of Russell komend weekend Hamilton zal vervangen. ‘Als zijn test negatief is, is het zijn auto’, drong Wolfe aan. “Als zijn test positief is, zit George weer in de auto.”

Een paar uur na de race op het Bahrain International Circuit legde de FIA ​​Mercedes een boete op omdat het tegen de regels was om banden van iemand anders te besturen. Het resultaat is dat Russell zijn eerste punten als Formule 1-coureur had kunnen behouden.

Written By
More from Arzu

Waarom kan het Europees kampioenschap cyclocross dit weekend doorgaan?

Zwemmen, basketbal, schaatsen Er zijn veel gevallen waarin eerst een studie moet...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *