Michael Butter’s jaar: ‘Ik weet dat het om drie uur’ s ochtends voorbij is ‘

Spaanse verstikking

NK in Utrecht in augustus. Boter kreeg een doorslaggevende impuls tijdens de atletiek. “Op 5.000 meter werd ik bijna meegenomen door de winnaar, en het was een confronterend moment.”

“Toen raakte ik in gesprek met mijn coach. De eerste keer dat we spraken: misschien moet ik stoppen. Maar als geweldige atleet ga je ook nadenken over hoe je het ook kunt oplossen. Na het gesprek was ik bang voor Spaans. Wat zei ik?”

“Ik zal nooit slecht slapen, maar ik deed het die nacht. Ik heb alles weer in elkaar gezet. Ik wilde naar de wedstrijd, maar niet alleen om mee te doen. Ik wilde naar Tokio gaan met ambitie en het niveau dat ik altijd had.”

“Maar ik ga alles weer verbranden, op een berg in Kenia zitten en toch zeven tot zeven maanden in mijn hoge tent thuis blijven. Dat is de impact op het gezin.”

Geweldige knuffel

“Om drie uur ‘s ochtends legde ik de knoop. Mijn vriendin werd wakker en vroeg: Slaap je nog? Nee, ik kan niet slapen. Wat is er? Ik zei dat ik er klaar voor was. Dan krijg je er een. Grote warmte van mij. Het was goed.”

“Ik heb twintig jaar het leven van een atleet geleefd. Heel koud leven, vooral mijn tijden in Kenia, maar je moet er veel van opgeven. Dat is de emotie. Wow, je moet het allemaal achter me laten.”

READ  Noorwegen vindt doden bij aardverschuiving | Nu
Written By
More from Arzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *