Nadal verslaat Sitsipus in de beslissende wedstrijd en bereikt de laatste vier ATP-finales | Nu

Rafael Nadal plaatste zich donderdag voor de halve finales van de ATP-finale. De 20-voudig Grand Slam-winnaar rekende in de groepsfase af met titelverdediger Stephanos Tsitsipus in drie sets.

De 34-jarige Nadal, die nooit de ATP-finale won, schakelde de twaalfjarige junior Chitsipus uit met 6-4, 4-6, 6-2. De nummer twee van de wereld eindigde de wedstrijd met meer dan twee uur voor zijn tweede matchpoint.

In de eerste set hielden Nadal en Sitsipus lang gelijke tred, maar de Spanjaarden verzekerden de eerste break van de wedstrijd in de negende game. Hij serveerde vervolgens zonder problemen de set.

In het tweede bedrijf pasten de twee bedrijven zeer goed bij elkaar. Het ging door de negende game, waarna Sitsipus de service van zijn tegenstander met 5-4 scoorde en een beslissende set afdwong.

Daarin nam Nadal direct een break-voorsprong, maar Sitsybus herstelde zich een duel later weer. De Grieken herstelden niet van de tweede pauze. Nadal laat geen wedstrijd meer vallen.


Dominic Theme gedraagt ​​zich agressief tijdens de verliezende wedstrijd tegen Andre Ruble. (Foto: Pro Shots)

Nadal ontmoet Medvedev in de halve eindstrijd

Dankzij de overwinning blijft Nadal tweede eindigen in het team van Londen 2020 en speelt hij in de halve finale tegen Daniel Medvedev, die hij in de andere poule (Tokio 1970) al gegarandeerd bovenaan zet. Chitsipus werd verwijderd door een nederlaag.

De vorige dag verloor Dominic Theme met 2-6 van keizer Beard en 5-7 van Andrei Ruble. Deze nederlaag deerde de Oostenrijkers niet, want hij was vastbesloten in de knock-outfase na de overwinningen op Nadal en Sitsibus.

READ  Ajax: "Ze zijn vreselijk" | Nu

Ruplev werd al van het veld gestuurd na twee nederlagen tegen Nadal en Tsitsipes, maar de Russische debutant behield toch zijn respect tegen Theme.

In de laatste vier thema’s staan ​​Novak Djokovic of Alexander Sverre tegenover. Duitsland, de nummer één van de wereld, speelt vrijdag in de halve finales.

Written By
More from Arzu

De volgende generatie PlayStation is erg interessant

De release van een nieuwe console is altijd een bijzonder moment. Er...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *