NASA pikt puin op van asteroïde, maar lijdt aan ‘lekken’ – ID Pro – Nieuws

NASA heeft de Osiris-Rex ruimtesonde erin geslaagd om puin te verzamelen van de asteroïde Pennu, die 334 miljoen kilometer van de aarde verwijderd is. De primaire taak van het onderzoek is geslaagd, hoewel sommige fasen de ontvanger verlaten.

NASA Laat het me weten Sinds de landing eerder deze week is er “meer dan genoeg” ruimtepuin verzameld door middel van onderzoek. Het ruimtevaartbedrijf wilde minstens 60 gram inzamelen om naar de aarde te brengen, en dat is gelukt. Hoewel de exacte hoeveelheid ingezameld materiaal niet is vrijgegeven, is het ‘meer’ dan de gewenste 60 gram.

Zelfs als er voldoende materiaal wordt verzameld, lijdt het onderzoek aan een ‘lek’. Het deksel van de container lijkt niet goed gesloten omdat er stenen tussen zitten en het materiaal eruit komt. Het valt niet te ontkennen dat veel van het materiaal zal ‘lekken’, maar NASA heeft stappen ondernomen, waaronder het verminderen van de versnelling van de verkenning van de ruimte, en ervoor zorgen dat er zo min mogelijk verloren gaat.

In de toekomst zal NASA proberen het materiaal dat op de asteroïde Pennu is verzameld op te slaan in een monsterretourcapsule en het terug te sturen naar de aarde. De Osiris-Rex-studie zal naar verwachting in 2023 naar de aarde terugkeren.

READ  Ajax: "Ze zijn vreselijk" | Nu
Written By
More from Arzu

‘Hij doet het daar al een tijdje goed’

Vrijdag 6 november 2020 07:12 Trainer John van den Brom FC Het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *