Nieuw-Zeeland en Australië streven ernaar de reisbubbel begin 2021 te openen | Nu

Nieuw-Zeeland en Australië zijn van plan om in het eerste kwartaal van 2021 samen de reisbubbel te openen. De Nieuw-Zeelandse premier Jacintha Artern vertelde maandag op een persconferentie. Reizigers tussen deze landen hoeven bij aankomst niet meer geïsoleerd te zijn. Waar voor reizigers uit andere landen strikte regels blijven gelden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, willen landen het reizen in zichzelf faciliteren.

Nieuw-Zeeland heeft sinds 19 maart zijn grenzen voor iedereen gesloten, behalve burgers en inwoners. Sindsdien hebben reizigers twee weken na aankomst moeten isoleren. De meeste reizigers naar Nieuw-Zeeland komen uit Australië.

In principe accepteren Ardern en zijn regering vrij reizen binnen de bubbel, zonder isolatie. Er moeten echter nog onbekende details worden ontwikkeld. Dus de exacte datum van het openen van de bubbel is nog niet bekend.

Afgelopen weekend kondigde Nieuw-Zeeland al een reisbubbel aan met de Cook Eilanden. Dit is de eerste bubbel die Nieuw-Zeeland heeft geopend met een ander land sinds de COVID-19-uitbarsting.

De reden voor de zeepbel is het lage aantal besmettingen in beide landen, evenals de ‘speciale relaties’ tussen de staten. Hoewel de Cookeilanden onafhankelijk zijn, is elke burger van de archipel automatisch een staatsburger van Nieuw-Zeeland.

De Cookeilanden zijn een van de laatste plekken ter wereld waar besmettingen met het coronavirus nog niet zijn voorgekomen.

Volg bij ons de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus liveblog.

U moet ook weten over het virus:

READ  Rutte 'geschokt' door bedreigingen aan OMT-leden | Huiselijk
Written By
More from Arzu

PSV beschermt de Europese winter met historische zege op Granada | BSV

PSV gaat door naar de volgende ronde van de Europa League met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *