Noorwegen vindt doden bij aardverschuiving | Nu

Noorse reddingswerkers hebben de eerste slachtoffers gevonden van een aardverschuiving in het Scandinavische land, die van dinsdag- tot woensdagavond duurde. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets vrijgegeven. Ongeveer negen mensen, waaronder kinderen, worden vermist.

Reddingswerkers zijn de afgelopen dagen op zoek geweest naar overlevenden. Dit is moeilijk omdat ze een onstabiele kleigrond hebben om mee te werken. Desondanks kon de politie vrijdag het centrum van het getroffen gebied bereiken.

De politie zegt dat ze het niet hebben over een reddingsoperatie, maar over een reddingsoperatie. Het is te hopen dat de betrokken reddingswerkers de overlevenden zullen vinden. Ze zeggen dat het ondanks de sneeuwval en het onstabiele land nog steeds mogelijk moet zijn. Reddingswerkers zeiden dat de slachtoffers in deze omstandigheden enkele dagen konden overleven totdat ze konden ademen.

De aardverschuiving vond plaats in de stad Ask, 40 kilometer van de hoofdstad Oslo. Tien mensen raakten gewond en een van hen raakte ernstig gewond. Ongeveer tien gebouwen werden verwoest en ongeveer duizend mensen werden geƫvacueerd.

In een verklaring op donderdag betuigde de Noorse koning Harold zijn condoleances aan de bevolking van Askil. “Mijn gedachten zijn bij alle mensen die zijn getroffen, gewond zijn geraakt of hun huis zijn kwijtgeraakt, die nu in angst en onzekerheid leven over de volledige omvang van de ramp”, zei de 83-jarige koning.

READ  CAS halveert de schorsing van Rusland: geen Russische vlag voor de komende twee wedstrijden
Written By
More from Arzu

Coronavirus besmet 45 mensen bij Cinderglass in Belgisch woonzorgcentrum | Nu

Een Cinderclass-exemplaar Woonzorgcentrum De Belgische mol bezocht de gemeente, bleek besmet te...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *