Opluchting in Atlanta na verlies van Ajax: ‘Hiervoor tekenden we bij voorbaat’ | Nu

Atlanta verloor dinsdagavond van FC Midgeland (1-1) in de Champions League, maar de Italianen waren positief. Door de nederlaag van Ajax bij Liverpool (1-0) hebben ze maar één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale.

“We zijn er nog niet, maar we zullen volgende week met een klein voordeel naar Amsterdam afreizen. Twee van de drie resultaten zijn genoeg om verder te gaan”, zei coach Gian Pio Casperini na de wedstrijd in Bergamo. Sky Italië.

“Aan het begin van de groepsfase hebben we ons meteen aangemeld om vanaf dit startpunt de groepsfinale in te voeren. Het zou een groot succes worden als Ajax kon worden uitgeschakeld.”

Door de overwinning van Liverpool kwam Atlanta uiteindelijk goed uit tegen het middenveld, want met het gelijkspel of de zege van Ajax op Anfield zou een (klein) gelijkspel voldoende zijn geweest om de Amsterdammers in te halen in de Champions League van volgende week.

‘We moeten vechten voor zege in Ajax’

In de dertiende minuut bezorgde Alexander Scholes de ploeg van Midgeland D het eerste punt met een doelpunt. Verdediger Christian Romero maakte elf minuten voor tijd gelijk met een doelpunt toen Holland de voorzet van Hate Boer naar huis kopte.

“We hebben genoeg kansen gecreëerd en hadden moeten winnen”, zei de doelpuntenmaker van Atlanta. “Midgeland zette ons af en toe goed onder druk en presteerde beter, maar gelukkig krijgen we tegen Ajax binnenkort een goede uitgangspositie.”

De 22-jarige Romero houdt vol dat zijn team niet zal worden beïnvloed door het idee dat één punt genoeg is voor de winter volgende week in het Johann Grozf Stadion. “We zullen daar volgende week moeten spelen zoals we vaak doen: met een aanvallende mentaliteit. Het is echt belangrijk om voor succes te vechten.”

READ  Pompeo op de laatste dag: genocide tegen de Oeigoeren | Buitenland

Bekijk programma, uitslagen en standen in de Champions League

Written By
More from Arzu

Klein Maastricht Anti-Swarte protest trekt honderden demonstranten, ME komt tussenbeide | Nu

Honderden demonstranten kwamen zondag naar de Kick Out Sword Beat (KOZP) -demonstratie...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *