‘Overeenkomst gaat verder dan handelsovereenkomst met de EU en Groot-Brittannië Canada’ | Economie

De handelsovereenkomst na de Brexit die het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben bereikt, gaat veel verder dan de handelsovereenkomst tussen de EU en Canada. De BBC meldt de volledige tekst te hebben van de overeenkomst die Groot-Brittannië en de Europese Unie donderdag sloten.
Het document is 1.246 pagina’s lang, waarvan volgens de BBC ongeveer 800 pagina’s zijn bijlagen en voetnoten. De pagina’s van de juridische tekst omschrijven elk aspect van de handel tussen de Britten en de Europese Unie.

De Britse premier Boris Johnson omschreef de last-minute overeenkomst donderdag als een ‘jumbo’ vrijhandelsovereenkomst onder een overeenkomst tussen de Europese Unie en Canada. Op het eerste gezicht meldt de BBC dat de hele deal na de Brexit verder kijkt dan een deal in ‘Canadese stijl’.

Een connectie onthult een laat compromis over elektrische auto’s, zei de Britse omroep. De EU wilde alleen gratis toegang verlenen aan Britse auto’s die voornamelijk in Europese regio’s zijn geproduceerd. Het wordt nu over zes jaar afgebouwd, maar het VK is genereuzer dan gevraagd, meldt de BBC.

Plichten

De BBC meldt dat er een duidelijk engagement is om geen lagere normen op het gebied van milieu, werknemersrechten en klimaatverandering en de middelen om deze te implementeren, te verlagen. Maar er is ook een wederzijds recht om het contract te ‘herstructureren’ als er significante verschillen zijn die de handel in de toekomst kunnen ‘beïnvloeden’.

In de overeenkomst staat dat bedrijven bij een natuurramp financiële hulp kunnen krijgen. Dit betekent dat het huidige uitgebreide steunpakket van de EU voor luchtvaart, ruimtevaart, klimaatverandering en elektrische auto’s die vrijkomen als gevolg van de Corona-crisis intact blijft.

READ  Man (33) doodgeschoten in Astorf
Written By
More from Arzu

Gomers bekritiseren ontspanning: de hoop die we van de zomer hebben geleerd | Huiselijk

“Deze zomer hebben we een toename van het aantal besmettingen gezien wanneer...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *