‘Paice-epidemie’ in de strijd tegen de Poolse steden verhindert de politie toegangswegen

Protesten zijn al weken aan de gang in Warschau, maar vinden ook plaats in kleinere steden als Bosnan, Krakau en Wroclaw. Oppositie ontstond na het Grondwettelijk Hof in oktober Beoordeeld Het recht op abortus moet worden verminderd, maar mag niet worden bestreden Is gegroeid Voor een brede anti-taartbeweging.

Er is bijvoorbeeld woede over een overtreding van de wet In plaats daarvan En het straffen van rechters die beslissingen nemen die schadelijk zijn voor de overheid.

Overheidscrisis

De EU probeerde dit in de toekomst tegen te gaan door vast te houden aan Europese basiswaarden, zoals subsidies als een onafhankelijke rechtsstaat. Dus Polen blokkeerde samen met Hongarije de komende Europese begroting. Het werd vorige week veto uitgesproken Ingetrokken, Ann Staat Het Europese Hof van Justitie onderzoekt eerst wat bekend staat als het juridische mechanisme.

Solidarna Bolka, een regeringspartner in Bais, onder leiding van minister van Justitie Geopro, dreigde gisteren de coalitie te verlaten vanwege zijn ongenoegen over het compromis. Uiteindelijk werd de val van de regering afgewend omdat de eurosceptische partij stemde om een ​​meerderheidscoalitie in het bestuur te behouden.

READ  Trump weigert 'schandalig' Corona-ondersteuningspakket te ondertekenen | Buitenland
Written By
More from Arzu

Mercedes zegt Russell catastrofale valkuil bij radioprobleem | Nu

De dramatische valkuil van Mercedes tijdens de Zakir Grand Prix op zondag...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *