Patrick Kicken: het laatste jaar van de beste 2000

[BLOG] De stembussen zijn open. De grootste advertentiescène van de Nederlandse publieke omroep komt tot leven: de beste 2000 op de NPO-radio Niets te gek, alles mag. Tv-shows, reclamespots, de hele pot met overheidsgeld moet tegen het einde van het jaar zijn voltooid. Maar de luisteraar krijgt een leuk cadeau tussen kerst- en nieuwjaarsvieringen. Zoals eerder hier besproken: Star Disc Jackie Rob Stenders deed dit jaar niet mee. Maar er zijn meer obstakels. Het begin van het einde?

Ik moest lachen toen ik gisteren dit nieuws zelfs op NOS Teletekst zag verschijnen: NPO Radio 2 Top 2000 komt acht uur eerder dit jaar uit, dus het kan af en toe een albumversie of een langere versie van een nummer laten zien. Vragen. Ja dat klopt. Dat doe je natuurlijk omdat de nummers in het verleden zijn losgekoppeld of weggelaten omdat de vraagsteller of DJ zichzelf belangrijker vindt dan de muziek. Het maken van een winnende lijst is een vak, u kunt het. Als ik dit jaar de lijst van de beste providers uit 2000 neem, zal het op kritieke momenten veel struikelen.

00.00 – 02.00 uur Jeroen von Ingel (PNN / Vara)
02.00 – 16.00 uur Frank von Hoff (PNN / Vara)
04.00 – 06.00 uur Kiel Peelan (PNN / Vara)
6.00 – 20.00 uur Caroline Porkers (WNL / AVRO / TROS)
8.00 – 22.00 uur John-Willem Rutpin en Jeroen Kijk in D-Wagtail (PNN / Vara)
10.00 – 12.00 uur Deel Arens (AVRO / TROS)
12.00 – 14.00 uur Kiz’s Stoverman (KRO / NCRV)
14.00 – 16.00 uur Annihilation Scholard (AVRO / TROS)
16 – 18 uur Root de Wild (KRO / NCRV)
18:00 – 20:00 uur Water van der Goes (KRO / NCRV)
20:00 – 22:00 uur Emmely de Wilt (KRO / NCRV)
22.00 uur – middernacht Melk wrijven (AVRO / TROS)

READ  Jahavi werkt graag samen met Malone bij PSV: "Hij maakt me beter" | Nu

Alle omroepen kunnen weer veilig ademen: vier keer PNN / Vara, vier keer KRO / NCRV, vier keer AVRO / Tross. Om te worden verminderd. EO doet iets anders met Kerstmis.

NPO-topman Jurre Bosman heeft zijn kerstbonus bevestigd omdat er rekening gehouden wordt met diversiteit. Het enige wat ik miste was een transgender en bipolaire niet-binaire ‘it’-lijst. Maar voor een swingende, hoorbare hitlijst heb je strakke diskjockeys nodig. Die stents zijn niet, Na de mislukking van vorig jaar, Begrijpelijk. Vorig jaar wilde hij er niet bij, maar toen hij hoorde dat Anneemick het ging doen, zei hij al snel ja. Maar waar is iemand als Rick van Welduichen? Met zijn 60 jaar radio-ervaring mocht hij ineens niet meedoen. Misschien heb je ook Carney Glycan gebruikt, die weet hoe hij het tempo moet bepalen.

Omdat Radio Veronica de beste 1000 aller tijden bood, dacht ik altijd dat dit het beste moment van het jaar was. Je weet dat veel extra mensen het vragen, tussendoor heb je niet veel gedaan, maar tussendoor zorgde je ervoor dat wat je deed een impact had. Dit is overigens geen album van Wikipedia, de basgitarist en de Eternal Flame van The Bangles werden naakt gezongen. Gelukkig hoeven we dit jaar niet weer te luisteren naar het gemompel van popprofessor Leo Bloquis. De mens weet veel van muziek, maar niet van radioproductie.

Van Ingel Je had natuurlijk naar de plaats van de stents moeten rennen, niet op maximale tijden. Maar ik denk meer aan hoe een hitlijst eruit zou moeten zien: snel, strak, snel tempo en de muziek levend houden. Als je meer sfeervolle makers wilt toevoegen, kies dan voor Stephen Stos, de publiekslieveling: ook dit jaar niet in de rij. Ja, hij houdt van een drankje, maar het is gebruikelijk dat mensen het met Kerstmis aan dronken familieleden vragen. Uit onderzoek is gebleken dat hij de meest geprezen Top 2000 Jack is. Tickets voor zijn tijd in de Top 2000-cabine werden niet gewonnen.

READ  'Een op de vijf katten lijdt aan coronaziekte in één huis' | Nu

Waarom denk ik dat dit vorig jaar de beste jaren 2000 zou kunnen zijn? Verschillende redenen. Ze staan ​​op de NPO-radio bekend om hun vaardige moord op succesvolle liedjes. Denk aan de meest succesvolle kas van 3FM, die indien nodig vervangen moet worden. Dit is echt niet anders dan de beste jaren 2000. Er zijn stemmen voor dit evenement in de zomer. Of verplaats de hele hitlijst naar 3FM omdat ‘dat kanaal het zo hard nodig heeft’. Ook zijn er in de loop der jaren stemmen geweest tussen de Jax en het management dat het nu tijd is voor iets anders, waarbij de steun voor de eerste 2000 in eigen land afneemt. Ze kosten in die tijd 50% van het marktaandeel. Een van de twee Nederlandse radioluisteraars sluit zich aan bij de marktleider tussen kerst- en nieuwjaarsviering! In Veronica was er in die tijd een gezegde ‘je kunt onze kanalen uitschakelen’.

Het gerucht gaat dat NBO-chef Indian Boseman helemaal niet blij was met zo’n hoog scorende, marktveranderende marketingvehikel genaamd de Top 2000. Het speelt in de kaart van critici zoals Eric de Swart, die het juist tegen de hack noemt omdat het een marktafwijking is. Reclame. Uw zakelijke rivalen concurreren met publiek geld. Het restaurant begint ineens hamburgers te verkopen naast McDonald’s tegen gesubsidieerde prijzen. Als je met programmeren rotzooit omdat de politiek je in Den Haag op zo’n andere manier kan presenteren, is dat beslist een slecht precedent: zet mensen op de beste plek die het het beste kunnen. EEN Cabaret-artiest Vroeg in de ochtend met een hitlijst? ‘Oh, wat geweldig, hier is het prachtige Beatles-nummer 1764! Wist je dat ze de Beatles in Frankrijk bellen? Les Beatles! Hihihi ‘.

Je kunt gerust uitleggen dat Stenders geen voorteken is, hij zal niet snel te horen zijn in de NPO, maar op Talpa radio. Niet alleen met zijn podcasts, maar ook met PlatonPonanza. De enige actie die ze in korte tijd op Radio Veronica en Talpa kunnen ondernemen, is om de zaken een beetje voor elkaar te krijgen en de taak van radiobaas Mark Adriani te redden. Het succes van de Top 2000 is altijd de situatie eromheen geweest. Met of zonder klein publiek zijn is een groot gemis. Met de combinatie van providers en diskjockeys zal het je verbazen dat deze lijst niet verandert in een mengelmoes of lappendeken, waardoor je de indruk krijgt dat je elke twee uur naar een ander radiostation luistert. Het publiek en het café zijn de verbindende factor.

READ  Noorwegen vindt doden bij aardverschuiving | Nu

Patrick schoppen

Written By
More from Arzu

Live ErTVC: Ajax doet weer iets, PSV nog voorop | Amerikaans voetbal

Volg alle ERTVC-wedstrijden van minuut tot minuut op basis van gedetailleerde statistieken...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *