Philadelphia kondigt bevel tot avondklok tegen rellen aan | Nu

De autoriteiten in de Amerikaanse stad Philadelphia hebben een avondklok uitgevaardigd om nieuwe protesten en rellen te voorkomen. De stad is al dagen in rep en roer sinds een Afro-Amerikaanse man door de politie werd doodgeschoten. De man hield een mes vast en zou zich in kritieke toestand bevinden op het moment van het incident.

Niemand mag van 21.00 uur tot 06.00 uur de straat op. De verhuizing lijkt woensdagavond (lokale tijd) al succesvol te zijn. Eerder had een protestavond moeten plaatsvinden, maar die stopte toen er maar een tiental mensen kwamen opdagen. Er werden echter vier mensen gearresteerd omdat ze het bevel tot uitgaan niet opvolgden.

Op maandag- en dinsdagavond culmineerden de grote protesten in rellen, met rellen en plunderingen. In totaal werden 172 mensen gearresteerd en raakten 53 politieagenten gewond.

De protesten begonnen maandag nadat beelden van de dood van de 27-jarige zwarte Amerikaan Walter Wallace online opdoken.

Hij pakte een mes en negeerde een politiebevel om het te laten vallen. Toen Wallace met twee officieren naderde, werden veertien schoten op hem afgevuurd door het paar. Volgens de familie van Wallace belden ze de politie omdat de persoon mogelijk geestelijk ziek is.

Demonstranten zien de dood van Wallace als een voorbeeld van buitensporig politiegeweld

Volgens demonstranten is Wallace’s dood het nieuwste voorbeeld van politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

De rally’s in Philadelphia zijn blijven zwaaien sinds de dood van George Floyd in mei. Hij stierf ongeveer negen minuten nadat een politieagent zijn knie in zijn nek had geduwd.

READ  Twee verdachten aangehouden na politieoperatie Utrecht Centraal | Huiselijk
Written By
More from Arzu

Nadal verslaat Sitsipus in de beslissende wedstrijd en bereikt de laatste vier ATP-finales | Nu

Rafael Nadal plaatste zich donderdag voor de halve finales van de ATP-finale....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *