Politie en oproerpolitie grijpen in na nieuwe onrust in Urg: tien arrestaties | Huiselijk

Video / updateZaterdag was het weer even stil in Urg. Vroeg in de avond verzamelden zich groepen jongeren rond het Wilhelminapark. Sommigen van hen werden opzettelijk lastiggevallen door zware crackers. Er was veel politie in de buurt. Ondertussen is de stilte teruggekeerd.


Kimberly Raleigh


Laatste update:
02:09
In eerste instantie was de politie vooral bij de huiszoeking betrokken. Soms was de sfeer hard. Het was even stil en toen sloeg het weer hard toe. Volgens Omrop Flavond kwam ook de mobiele unit (ME) tevoorschijn om onrust te voorkomen.

Om 23:45 uur riep de politie iedereen op om te vertrekken. Velen reageerden. Desondanks voerde de oproerpolitie de beschuldigingen uit met schilden en wapenstokken. Verslagen op de website uitzenden. De rebellen werden bekogeld met stenen en flessen. Volgens de politie zijn tien mensen gearresteerd.

De gemeente Urk kwam vrijdag al in actie tegen de onrust. Vanaf maandag 08.00 uur wordt een deel van Urg beschouwd als een zwaarbeveiligde zone, waardoor preventief gezocht kan worden. “Urk wil nu een rustig weekend”, zei burgemeester Cheese von Den Bose. Volgens hem vernietigt een kleine groep rebellen alles.

Rusteloos

Urg is al heel lang onrustig. Afgelopen weekend ging het Helemaal uit de hand. Tientallen jonge mensen begonnen de brand en vuurwerk explodeerde op brandweerlieden en politie. De oorzaak van de rellen in Urg is onbekend.

Op sociale media en YouTube circuleren video’s met foto’s van York, waarin wordt beweerd dat de incidenten van vorige week een protest waren vanwege een in heel Nederland aangekondigd vuurwerkverbod.

READ  Lege planken en 6200 huizen bedrogen door boerenstrijd | Huiselijk

Er is nu een groot aantal politieagenten in Urg die jongeren lastig vallen © Ewood Ten Glee

Written By
More from Arzu

Gevangenisstraf voor opstandelingen virusgek: ‘stomme daad’ | Huiselijk

De verdachte in Den Haag werd geïdentificeerd als Gerson P. Hij kreeg...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *