Poolse supermarkt in Tilburg volledig verwoest door explosie | Nu

Naar verluidt zijn er zondagavond van zondag op maandag explosieven ontploft bij een Poolse supermarkt in Tilburg. Politie. Geen bekende verwondingen.

De bommenwerper sloeg kort na 15.00 uur toe. Het interieur van de Poolse supermarkt is volledig vernield en de gevel van de winkel in Balletlin is beschadigd, aldus de Veiligheidsdienst Midden- en West-Brabant. Rond 3.30 uur brak een kleine brand uit.

De explosie verbrijzelde de ramen van de opslagruimten van het aangrenzende appartement. De supermarkt is gevestigd in een apart gebouw vlakbij een winkelcentrum. De andere winkels in het winkelcentrum werden niet beschadigd door de explosie.

Hulpdiensten zijn ter plaatse en worden onderzocht door politie-experts. Volgens de veiligheidsregio is dat zo Geen risico Voor een nieuwe uitbarsting.

In december vonden vier explosies in vijf dagen plaats bij Poolse supermarkten onder de naam Pythronka (Polen voor Ladybuck). De uitbarstingen veroorzaakten grote schade aan takken in Alsmere, Heiswiz-Tinder en Beverwig. De winkel in Tilburg heeft een andere naam en er wordt onderzocht of er een verband is met de uitbarstingen vóór de uitbarsting.

Bij eerdere uitbarstingen was de politie van mening dat de operatie “zeer gecoördineerd was, vooral gericht op deze supermarkten”. De politie zei dat er geen bewijs was dat de aanvallen gericht waren op de Poolse gemeenschap in het land.

READ  'Ethiopische Tigre-raketten afgevuurd op hoofdstad Eritrea' | Nu
Written By
More from Arzu

Strikte zorg voor personeel leidt straks tot vaccinatie tegen het coronavirus

Binnenkort komt het Landelijk Intensive Care Netwerk (LNAJet) met een actieplan voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *