Preview ERTVC Topspelers: ‘Kwetsbaar zoals Ajax Finord en PSV’ | Nu

Ajax en PSV Zondag markeert de start van een maand vol ERTVC-topspelers. Analisten John van Holst, Leon Stentler en Ad de Moss boeken vooruitgang op basis van vijf rapporten in januari. “PSV versloeg Ajax zondag al en stond later deze maand bovenaan de lijst.”

1. Dankzij de vele veranderingen die coach Roger Schmidt heeft doorgevoerd, begint PSV als beste en beste team hierboven.

Van Holst, analist en oud-Ajacied: “Het ziet er zo uit. Kijk naar de vele blessures bij Ajax. Ik vind zijn aanpak uitstekend. In Nederland is de manier waarop hij werkt een soort innovatie.”

“Hij heeft het centrum van PSV gecreëerd, dat zo’n twaalf tot dertien spelers telt en heel veelomvattend is. Het is belangrijk voor hem om zijn beleid goed uit te leggen aan de spelersploeg, maar hij heeft het uitstekend gedaan. De speler weet waar hij aan toe is en ik hoor geen tegenstrijdigheden. . “

Stentler, analist en oud-speler Ajax en Oranjevrouwen: “Ondanks enkele vragen kunnen we nu concluderen dat zijn aanpak beter werkt. Gemiddeld had PSV maar weinig vrije dagen, dus Schmidt moest zo veel roteren.”

“Zijn aanpak wordt breed gedragen door spelers en is een kwaliteit van verslaggeving. Ze vertrouwen op zijn houding, kijk bijvoorbeeld naar de situatie rond Mohamed Ihtaran. Het laat zien dat hij vertrouwen wint en steeds meer krediet krijgt.”

De Moss, oud-coach Ajax en BSV: “Alles wat Schmidt doet is verfrissend. Voor mensen die hem al een tijdje volgen, is zijn manier van werken niet verrassend. Zijn aanpak werkt overal, ook bij PSV.”

2. Ajax had met dit spelersmateriaal meer afstand moeten nemen van PSV en Finord.

Vanaf de helft: “Daar ben ik het mee eens, zeker als je kijkt naar de breedte van de selectie. Als je punten verliest tegen Ajax FC Croningen, FC Twente en Willem II, dan is dat totaal mentaal.”

Stentler: “Alle spelers hadden geschikt kunnen zijn. Het is gemakkelijk te zeggen dat David Neres en Mohamed Kudas veel hebben gemist, maar dat is het natuurlijk. Er is een gevoel. “

Van Moss: “Niet mee eens. Ajax heeft veel zwakke punten. Kijk naar het verdedigingscentrum. Per Shores is geen speler voor Ajax. Het meest schokkende van alles vind ik dat Ajax niet meer zonder Ryan Cravenberg kan. Het is soms heel schokkend.” Kwetsbaar als .V. “

Ajax deed bij Sebastian Holler de duurste aankoop in de clubgeschiedenis.


Ajax deed bij Sebastian Holler de duurste aankoop in de clubgeschiedenis.

Ajax deed bij Sebastian Holler de duurste aankoop in de clubgeschiedenis.

Foto: Foto door Ajax / Jasper Ruhe

3. De abrupte verwijdering van het Arne-slot is desastreus voor de titelkansen van AZ

Vanaf de helft: “Niet mee eens, AZ heeft al veel punten verloren. Het goede spel blijft hetzelfde, maar het is niet altijd indrukwekkend onder de sleuf. Ik denk dat het heel gemakkelijk is om de coach te zien.”

Stentler: “Niet uit het slot, maar die lotingen aan het begin van het seizoen zijn verschrikkelijk. Talenten bij AZ zijn een beetje vluchtig. Calvin Stings heeft veel tijd nodig om weer normaal te worden, maar soms zien we. Nu zijn zijn kwaliteiten terug.”

READ  Advocatenkantoor in Utrecht doodgeschoten, meerdere kogels | Nu

“Het is hetzelfde voor Myron Pod. Misschien komt het door het gekke coronaseizoen. Tienercoupiers lijken hier niet om te geven, zoals altijd Standaard. “

Van Moss: . Sta op dat moment op. “

“Misschien heeft het te maken met de jeugd van het team, maar het moet ook in je karakter zitten. Bij AZ houden ze allemaal van elkaar, lief en mooi.”

Pascal Johnson kopte in december van Arne Slot naar AZ.


Pascal Johnson kopte in december van Arne Slot naar AZ.

Pascal Johnson kopte in december van Arne Slot naar AZ.

Foto: Pro Shots

Status op ERTVC

 • 1. Ajax 14-34 (+42)
 • 2. PSV 14-33 (+22)
 • 3. Feynord 14-29 (+17)
 • 4. snelheid 14-29 (+12)
 • 5. AZ 14-27 (+13)

4. De Finord van Coach Dick Advocate is sterk afhankelijk van Steven Perquis

Vanaf de helft: “Dat klopt. Finurt is niet meer in staat om met een groot aantal blessures om te gaan. Van alle beperkte mogelijkheden is zelfs de huidige derde plaats een grote lof. PSV en Ajax kunnen alleen investeren, terwijl Finord alleen pleisters kan plakken.”

Stentler: “Ik ben het ermee eens, Advocate is blij dat mensen nu terugkomen, maar dat blijft zo. Mark Timers heeft ineens op volle snelheid moeten spelen, terwijl hij de breedte heeft bereikt. Dat geldt ook voor de langverwachte Brian Linson. Zou heel briljant zijn.

Van Moss: “De hamvraag is: kan Lucas Prato aan de verwachtingen voldoen en Perquis steunen? Als ze de eerste wedstrijd tegen Ajax winnen, begint Finord eerder dan later. De advocaat stuurt het vanuit die rol naar de beste.”

De Finord van coach Dick Advocate neemt de derde plaats in de ETVTV Toppers-serie.


De Finord van coach Dick Advocate neemt de derde plaats in de ETVTV Toppers-serie.

De Finord van coach Dick Advocate neemt de derde plaats in de ETVTV Toppers-serie.

Foto: Pro Shots

5. Ajax staat eind deze maand nog op nummer één op ERTVC

Vanaf de helft: “Ze zijn toegewijd aan hun positie, maar ik ben er sceptisch over. Ajax bezoekt ook Fortuna Citadel. Donderdagavond halen ze Willem II. Die taak zijn de magere wedstrijden die ze gemakkelijk kunnen krijgen. Glijden.”

READ  Schmidt legt de link tussen het ideale doel Malone en het uitwisselingsbeleid | KNVP-beker

Stentler: “Nee, PSV heeft Ajax zondag al verslagen en staat eind deze maand op de eerste plaats. In de laatste wedstrijden zag het er niet goed uit bij Ajax, terwijl BSV een stijgende lijn heeft. Ik wil niet zeggen dat BSV meteen kampioen wordt. Dit is een vreemd seizoen vanwege de corona.

Van Moss: “De kopman van PSV sluit in januari. Schmidt en zijn team zullen zondag al winnen in Amsterdam. Als er in de toekomst een PSV-voorzitter is, zou ik die graag nog eens zien. In dat geval komt er een heel andere druk, waardoor de krachten weer kunnen wisselen.”

Gegarneerd in januari

 • 10-01: Ajax-PSV
 • 13-01: PSV-AZ
 • 17-01: Ajax-Finord
 • 24-01: Feyenoord-A.Z
 • 31-01: Feynord-PSV
 • 31-01: AZ-Ajax
Written By
More from Arzu

Van Hanejem bekritiseert Oranje: ‘We kunnen niet met hem mee naar het EK’

Het Nederlands elftal boekte zondagavond de eerste zege onder bondscoach Frank de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *