Record Exchange Holler zet de toon voor een maand vol geweldige duels: ‘Heel knap van Ajax’ | Nu

Ajax-PSV is een aftrap van een maand waarin Ajax, PSV, Phenoort en AZ zondag allemaal tegen elkaar spelen. Met een bliksem- en recordtransfer van Sebastian Holler heeft Ajax al het eerste balcontact aan de wedstrijd gegeven.

Op Ajax is hij niet jaloers, drong PSV-trainer Roger Schmidt vrijdag aan op zijn persconferentie. Met de komst van Mario Gotze, Philip Max en Ibrahim Sangare afgelopen zomer voltooide zijn club verschillende succesvolle transfers. Ook middenvelders Marco van Zinkel en Eric Gutierrez zijn na een langdurige blessure weer fit.

“Dus ik heb ook nieuwe spelers”, zei de Duitse coach, hoewel hij Ajax een uur eerder vond. De duurste speler ooit In de Eredivisie. De Amsterdammers betalen West Ham United 22,5 miljoen euro voor Haller, die al tegen PSV zijn debuut zou kunnen maken.

“Dit is wat clubs met een groot budget kunnen doen”, zei Schmidt met een schreeuw. “Toen Holler Eindratch in Frankfurt speelde, was hij een van de beste spelers van Duitsland. Het ziet eruit als een zeer briljante transfer, maar hij heeft onze voorbereiding op de wedstrijd met Ajax niet veranderd. Het gaat niet om één speler.”

PSV heeft eindelijk een bijna compatibele keuze.


PSV heeft eindelijk een bijna compatibele keuze.

PSV heeft eindelijk een bijna compatibele keuze.

Foto: ANP

Holler-oplossing voor het spitsprobleem

Eric Den Hawk zou het toegeven, maar de Ajax-coach was de gelukkigste man op zijn eigen persconferentie – die tevens diende als presentatie van Holler. Den Hawk had niet alleen een snelle oplossing voor zijn lastige spitsprobleem, maar werd ook herenigd met een speler die hij goed kende uit hun partnerschap bij FC Woodreach (2015-2017).

READ  Politie en oproerpolitie grijpen in na nieuwe onrust in Urg: tien arrestaties | Huiselijk

“We spraken altijd met elkaar”, zei de coach die op nieuwjaarsdag weer contact opnam met Haller en de opname-uitwisseling begon. ‘Soms zul je wat informatie vinden. Hij hoorde dat we aanvalskwesties hebben, en het kwam bij me op dat hij openstond om ze op te lossen.’

West Ham United, die anderhalf jaar geleden 50 50 miljoen tekende voor Haller, wilde niet meewerken aan een uitwisseling zoals afgelopen zomer, maar uiteindelijk wist directeur voetbalzaken Mark Overmers de Ivoriaanse international te scheiden van de Premier League. -Vereniging.

Ten Hugh gaf toe dat zijn aanvallers Lasina Troy, Brian Proby en Glass-John Handeller niet geblesseerd waren en dat de transfer niet zou zijn gebeurd als de achttienjarige Proby zijn aflopende contract al had verlengd.

Maar Haller bestaat niet alleen voor een lange tijd, hij voldoet aan het profiel van een echte Ajax-aanvaller. Hij kan doelpunten maken en goals maken, anderen beter laten presteren en een echte teamspeler zijn. Natuurlijk 22,5 miljoen euro veel geld., Maar de laatste jaren hebben we sommige spelers veel geld betaald. We hebben verkocht, en daarom is het nu mogelijk. “

Gegarneerd in januari

  • 10-01: Ajax-PSV
  • 13-01: PSV-AZ
  • 17-01: Ajax-Finord
  • 24-01: Feyenoord-A.Z
  • 31-01: Feynord-PSV
  • 31-01: AZ-Ajax

‘Januari is nog niet doorslaggevend’

Den Hawk wil niet onthullen of Holler direct in de basis staat tegen PSV, dat een punt achter ERTVC minder staat dan Ajax. Johann Gruzf was de eerste van de zes beste spelers die in januari in de arena vocht (aftrap 16.45 uur). De wedstrijden tussen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ waren gepland in de hoop dat fans er pas na de winterstop bij konden zijn, maar het verloop van de Kovit-19-epidemie heeft het nog niet toegelaten.

READ  'Von der Leyen heeft geen contract met Brexit' | Buitenland

“Het is logisch dat de beste wedstrijden nu pas worden gespeeld”, aldus Schmidt, die Ajax niet als enige kanshebber voor de titel ziet. “Wittsey, A.Z en Feyenoord hebben ook een goede selectie. Ze zijn niet meer in Europese actie. Natuurlijk is het gevecht met Ajax belangrijk, maar het is geen WK-finale. Het is pas de vijftiende van in totaal 34 duels.”

Den Hawk wilde het niet hebben over een belangrijke maand. “Maar de beste teams hebben een antwoord op de vraag hoe ze eind januari zullen presteren. Zoals we in de Champions League al hebben laten zien, kunnen we in ieder geval een resultaat neerzetten in de beste wedstrijden.”

Bekijk resultaten, programma en status van ERTVC

Written By
More from Arzu

De eerste helft was zo goed als Roger Schmidt bij PSV wilde spelen. ‘

Willie en Ren ே van de Kerkoff keken tevreden toe BSV zondagavond...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *