Rel in Amerikaanse stad nadat officier ongewapende zwarte man heeft vermoord | Nu

Een blanke politieagent schoot dinsdag een ongewapende zwarte man dood in Columbus, Ohio. Beelden van buitensporig politiegeweld hebben voor opschudding gezorgd in de stad, met een soortgelijk incident begin december.

Van maandag- tot dinsdagavond kwamen agenten binnen met een melding van intimidatie: iemand zette een auto lange tijd aan en uit.

Andre Morris Hill, 47, werd door de autoriteiten benaderd toen hij slechts één persoon in Columbus bezocht. Hij liep de garage uit met een telefoon in de hand toen een politieagent hem neerschoot, blijkt uit de beelden. Hill stierf een uur later in het ziekenhuis.

Er werden geen wapens gevonden ter plaatse en de politie zei dat er geen tekenen waren dat het slachtoffer een misdrijf had gepleegd.

Beide agenten weigerden hun lijfwachten te besturen toen ze ter plaatse kwamen. Ze deden dit pas nadat Hill was neergeschoten. Dankzij een speciale functie van de bodygames kunnen de beelden tot een minuut voor de daadwerkelijke start worden afgespeeld, waardoor het gevaarlijke shot van de agent nog steeds wordt vastgelegd.

De politiechef wil dat de betreffende officier ontslag neemt

Politiechef Thomas Quinlan van Columbus beschreef het incident als “een tragedie op vele niveaus”. “Het had niet mogen gebeuren, het had nooit mogen gebeuren.”

De officier in kwestie heeft zich volgens Quinlan schuldig gemaakt aan buitensporig dodelijk geweld en het niet verlenen van hulp aan het slachtoffer en dient daarom onmiddellijk te worden ontslagen.

De procureur-generaal van de stad doet onderzoek naar het politiegeweld. Of het advies van de politiechef wordt overgenomen, wordt maandag tijdens de zitting beslist. De officier was eerder geschorst.

READ  Alle FD Kessels 2020: van Harlingon tot Heikensand

Hij was in korte tijd het tweede slachtoffer van politiegeweld

Hill was het tweede slachtoffer van buitensporig politiegeweld in Columbus in korte tijd. Op 4 december werd de 23-jarige Casey Christopher Goodson doodgeschoten door een bewaker voor het huis van zijn grootmoeder. Honderden demonstranten gingen de straat op na politiegeweld.

“Onze gemeenschap is nog steeds gewond door de moorden op George Floyd, Prona Taylor en meer recentelijk Casey Goodson in Columbus”, zei burgemeester Andrew J. Zei Jinder.

Onder andere de dood van George Floyd, een zwarte Amerikaanse man gedood door een bewaker, leidde tot een golf van protesten tegen politiegeweld en racisme in de Verenigde Staten, bekend als ‘Black Lives Matter’.

Written By
More from Arzu

Gomers bekritiseren ontspanning: de hoop die we van de zomer hebben geleerd | Huiselijk

“Deze zomer hebben we een toename van het aantal besmettingen gezien wanneer...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *