Resultaten na een avond met PSV, AZ en Feyenoord in de Europa League

Eerste Europa LeagueDe avond van PSV, A.Z en Feinurd. BSV Onnodig tegen Granada vocht Finnord Dino hard tegen Zagreb, terwijl AZ struikelde in Napoli. VoetbalPrimeur zet resultaten op een rij.

BSV
Kotz is weer precies
Tweemaal bij de basis, tweemaal een doelpunt. Het debuut van Mario Coates bij PSV is geweldig. De Duitse spelmaker liet meteen zien dat hij een van de belangrijkste spelers was en eiste meer ballen. PSV moet geloven dat zijn spierblessure niet al te ernstig is, want de Eindhovenaren mogen in dit formaat geen enkele jas missen.

Ihattaren zoekt zijn vorm
PSV-trainer Roger Schmidt Mohamed Itheran kreeg opnieuw de kans, maar tegen Granada was het geen volledig succes. Hij gaf de bal opmerkelijk goed aan een speler die een ander shirt droeg en we zagen hem niet echt in de tweede helft. Het is duidelijk dat we Ihtaran sinds vorig seizoen nog niet hebben gezien: hij zou snel herstellen.

BSV miste de jassen in de tweede helft
Het was de grootste Kotse-show aan de thuisploeg in de eerste helft in PSV-Granada. Vrijwel alle gevaren van PSV kwamen rechtstreeks van de voet van de Duitse aanwinst. Het is pijnlijk om op te merken dat de Eindhovense bevolking zonder Godse direct erg laag is. Hij bleef een half uur in de kleedkamer met een lichte spierblessure. PSV liet de voorsprong vallen en verloor met 1-2.

De
Beste stunt van verpletterd AZ
Het verhaal werd bekend: de club verloor de AZ-spelers tegen Napoli doordat het coronavirus in grote getale uitbrak. Gelukkig voor coach Arne Slott heeft hij toegang tot het grootste deel van zijn basisploeg: Put Myron, de naam die onder de Alkmaters is verdwenen. Slot had twee wisselspelers nodig tegen de Italiaanse club, die door een doelpunt van Danny de Vitt op de knieën werden gedwongen. Een prima start voor AZ.

READ  Jammer genoeg mist Ajax openingswedstrijd tegen Liverpool bij CL op eigen doel Nu

Bruno Martins Hindi Biedt gemoedsrust
AZ was verrast met de verhuizing van Bruno Martins India op de laatste dag van de transfermarkt. De centrale verdediger trekt meteen de ploeg uit Alkmar. De voormalig Oranje-Internationaal sprak de nodige rust uit tegen Napoli, dat voor zijn komst soms niet hervormd werd. Het is nu zaak om dit formulier naar ERTVC te brengen, dat de afgelopen weken veel lager is gegaan dan AZ.

Er zijn bonuspunten
Het leek op voorhand de zwaarste van de zes groepswedstrijden, maar AZ heeft de eerste drie punten van deze Europa League-campagne. De mannen van Coach Slot zijn direct in vorm in groep F: Real Sociedad versloeg HNK Rijeka met 0-1 aan de andere kant. Rijeka zal volgende week Alcmar bezoeken. Als ze ook deze wedstrijd winnen, heeft AZ de beste uitgangspositie voor de Europese winter.

Feinurd
Pergois zelf is geen schaduw
Finnord kende een goede start tegen Dynamo Zagreb, maar Steven Perquis Rotterdam miste een mooie kans om op te schuiven vanaf elf meter. De aanvoerder van Finnord kon zich toen niet herstellen: de meest dreigende aanval in het algemeen was onzichtbaar tegen een taai Kroatisch team. Dit droeg bij aan een zeer teleurstellende prestatie.

Scherpte voor het doel
Dit is een issue waar Nederlandse teams vaak mee te maken hebben als ze in Europa spelen: kansen afmaken voor het doel van de tegenstander. Dat geldt ook voor de Fenord op donderdagavond. De ploeg kreeg vierhonderd procent kansen van trainer Dick Advocate, die de penalty van Perquis niet telde, maar de bal ging niet naar binnen. Brian Linson had moeite om zijn positie te vinden bij zijn nieuwe club en miste twee kansen op carrièreniveau tegen Dynamo.

READ  Transferstunt Ajax: Internationale Oranjevrouwen Terug naar Nederland

Bijlo
Dit seizoen niet voor het eerst gemaakt Justin Bijlo Nog een geweldig idee onder de Finord-balk. De keeper straalde rustig uit, communiceerde goed en hield zijn team in de finale overeind. Marcos Seneca moest het veld verlaten met zijn tweede gele kaart, drong Dynamo aan, maar kon de laatste paal naar Finnord niet passeren. Hij behield Bijlo’s beste redding tot de laatste keer: Luca Ivanosek hield de bal voorop, maar Bijlo verliet snel zijn doel en overwon het gevaar.

(Kizz Cronwealth / Soccer Primory)

Written By
More from Arzu

Amsterdam lijkt momenteel niet in beeld te zijn voor een avondklok omdat de besmetting blijft afnemen

Volgende week wordt duidelijk of er in sommige regio’s een avondklok komt...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *