Retailers zien recordomzet als gevolg van de Corona-crisis | Nu

De detailhandelsverkopen waren in het derde kwartaal 9,2 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Nee Blijkt Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Dit is de sterkste stijging sinds het begin van de metingen in 2005. De verkoop via internet steeg met 38,3 procent. Volgens statistieken zijn de hoge verkopen het gevolg van de coronacrisis.

Hoewel de handel in het derde kwartaal werd hervat, kochten we relatief veel voedingsmiddelen. In de foodsector was de omzet in het tweede kwartaal 6,4 procent hoger dan 7,5 procent.

Speciaalzaken als slagers, groentewinkels, kaaswinkels en slijterijen presteerden goed. Hun omzet over het derde kwartaal was 9,2 procent hoger, de grootste stijging sinds de meting in 2005 begon.

Naast eten blijven we klusjes doen. In de non-foodsector steeg de omzet met 8 procent. Vooral in winkels waar je doe-het-zelfproducten, keukens en onderstellen kunt kopen, werd er meer verkocht. De omzet steeg daar met 18,7 procent. Meubelwinkels zagen hun omzet met 17,2 procent toenemen.

Toch hebben niet alle winkels een hoge omzet. De omzet van kledingwinkels daalde met 3,4 procent en schoenen- en tassenwinkels met 4,9 procent. Die omzet kromp in het tweede kwartaal nog sterker.

READ  McKelly speelt een sleutelrol in PSG; V / D Peak wijdt zich aan Bruno Fernandez
Written By
More from Arzu

Het Ajax van CL Yardstick: meer waard dan Porto en meer ervaren dan Atlanta | Nu

Ajax begint woensdag na het droomseizoen 2018/2019 en de frustratie van vorig...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *