Strijd in Amerikaanse steden bij afwezigheid van een verkiezingswinnaar

Hoewel hier destijds rekening mee was gehouden, was er op de verkiezingsavond geen grootschalige onrust. In veel staten stonden troepen van de Nationale Garde klaar en sloegen ondernemers de ramen van hun winkels dicht uit angst voor geweld.

Aantal stemmen

Waarnemers denken dat de onrust nog steeds toeneemt, omdat er nog steeds stemmen worden geteld en sommige groepen twijfelen aan de resultaten. Op sociale media roepen extreemrechtse groepen op tot confrontatie met linkse tegenstanders, soms met geweld. President Trump zegt ondertussen dat hij de verkiezingen probeert te “stelen”.

Linkse groeperingen organiseren meer dan 100 protesten in New York, Washington en Los Angeles. Demonstranten eisen eerlijke verkiezingen. Honderden demonstranten verzamelden zich in Central Park, New York en riepen ‘Tel elke stem’.

‘President ondermijnt’

“Ik wil hier niet echt zijn, ik wil gewoon mijn leven leiden”, zei de 59-jarige timmerman tijdens een demonstratie in de stad. “Maar als de president elke stem onderschat en de stemmen zijn ongeldig, moet je iets doen.”

De meeste demonstraties waren vreedzaam. In New York werden enkele demonstranten gearresteerd wegens brandstichting of na botsingen met de politie. Het bijkantoor in New York zei dat ongeveer twintig mensen waren gearresteerd Tv-zender ABC.

Anti-rivaliserende groepen hebben zich ook verzameld in de straten van Detroit in Michigan. Terwijl een groep vraagt ​​om stopzetting van het aantal stemmen, roept zij op dat elke stem wordt geteld. Een groot aantal demonstranten ging een congrescentrum binnen, waar de stemmen werden geteld en riepen “Stop met tellen”.

Biden-winnaar Michigan

In Michigan kreeg Biden volgens het Andhra News Agency de meerderheid van de stemmen. Het campagneteam van Trump zei de dag ervoor dat het wilde stoppen met stemmen in de staat via de rechtbank. Trump behaalde vier jaar geleden een nipte overwinning in de staat.

READ  Gevangenisstraf voor opstandelingen virusgek: 'stomme daad' | Huiselijk

Written By
More from Arzu

PlayStation 5-consoles worden geleverd met fans van verschillende fabrikanten – Gaming – Nieuws

Sony lijkt meerdere versies van de PlayStation 5 te hebben uitgebracht. Elk...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *