Strikte corona-activiteiten voor Kerstmis | Huiselijk

“Het is voor veel mensen een moeilijk jaar geweest. We kennen nu zo’n 10.000 lege stoelen aan de kersttafel vanwege de corona. Dit is een extra reden dat we samen willen zijn”, zei Rutte dinsdagavond naar aanleiding van een vraag wat er allemaal mogelijk is met kerst. “

Minister de Jong nodigt iedereen uit om tijdens het kerstfeest de Corona-regels te volgen: “We moeten echt stoppen met het geven van het virus aan iemand anders met kerst.”

Als de cijfers blijven stijgen, waarschuwt premier Rutte dat al voor kerst ingrijpende maatregelen worden genomen. Hij wilde niet zeggen welke actie er zou worden ondernomen. “We zullen er alles aan doen om Kerstmis zo goed mogelijk te beschermen. Maar we weten nu niet of dat mogelijk is. “

Wegenkaart

Het kabinet werkt nog aan een nieuwe routekaart, die de mensen wat meer perspectief moet geven. Maar het is nog niet duidelijk wanneer die nieuwe roadmap komt. Zoals premier Rutte zegt, moet het hier en daar kordaat zijn: “Het wordt voor en na Kerstmis gedaan.”

De horeca is momenteel gesloten en de plannen om de kerstvakantie met een week te verlengen met scholen zijn weer komen te vervallen. Reisadvies voor Curaao verandert van geel in oranje, wat frustrerend kan zijn voor reizigers die tickets hebben geboekt voor Curaao Sun.

Smaak

Rutte hoopt vanaf half januari meer te doen als het de goede kant op gaat. “We gaan in januari een aantal proefprojecten doen om te kijken wat we kunnen doen om op een verantwoorde manier een doorstart te maken. We doen dit in eigen land en zeer terughoudend”, legt de premier uit. “Wat denken we dan? Een voetbalwedstrijd met grote teams. “

READ  Schieten en aanvallen rond studentenhuis in Shalgarh, kogelbommen op oprit | Deventer

Volgens premier Rutte is een opleiding in de horeca niet nodig. Volgens hem is de sector al voldoende voorbereid. Maar ze mogen nog niet openen, wat alleen mag als het aantal IC-combinaties daalt tot 10 per dag. Nu is dat aantal nog steeds meer dan 20.

Ter ondersteuning van het bedrijfsleven houdt het kabinet woensdag een aparte persconferentie. Rutte noemt het een ‘goed idee’ om het kerstdiner dit jaar ‘je favoriete restaurant’ aan te bieden. Er komt een plan en extra geld voor speciale activiteiten voor jongeren.

Written By
More from Arzu

Dit is de club met 13 (!) Nederlagen op rij sinds woensdag

Donderdag 26 november 2020 01:04 Olympic Marseille heeft een negatief record gebroken...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *