Strikte zorg voor personeel leidt straks tot vaccinatie tegen het coronavirus

Binnenkort komt het Landelijk Intensive Care Netwerk (LNAJet) met een actieplan voor het vaccineren van verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, coronazaken en ambulancepersoneel. Dit zijn ongeveer 30.000 medewerkers op de intensive care.

Het doel is om op maandag 4 januari meer duidelijkheid te krijgen over wanneer de vaccinatie kan beginnen. Ministers Hugo de Jong (volksgezondheid) en Tamara Van Ark (medische zorg en sport) hebben overeenkomsten getekend met LNAZ-voorzitter Ernst Kuiper.

“De angstige situatie op de intensive care wordt vaak deels veroorzaakt door de afwezigheid van coronagerelateerde onderhoudsmedewerkers. Daarom worden onderhoudsmedewerkers onderdeel van de groep die als eerste in aanmerking komt voor het vaccin”, aldus de verklaring.

Laat de Kuipers mijn Commerce bellen

Tot nu toe is er gezegd dat Nederland pas vrijdag 8 januari begint met vaccineren. Ouderen en kwetsbaren zullen als eersten worden ingeënt. Kuipers en Dietrich Gomers, voorzitters van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, riepen eerder het kabinet op om als eerste gezondheidswerkers tegen het virus te vaccineren.

“We moeten huisartsen, ambulancepersoneel, verpleegkundigen en IC-personeel zo snel mogelijk vaccineren. De prioriteit moet maandag beginnen”, aldus Commerce. Vaccinatie gaat over het beschermen van het individu, het voorkomen van verspreiding en het voorkomen van ontwrichting van de samenleving. Het heeft gezondheidswerkers nodig. Minister de Jong kondigde later aan dat hij dit weekend terug zou komen op de oproep.

Andere landen zijn al begonnen

Andere Europese landen bieden sinds vorige week het Pfizer-vaccin aan. Als gevolg hiervan werd minister De Jong ontslagen. Dinsdag rekent hij zichzelf af in het lagerhuis.

READ  Tottenham is een spel vanaf de eerste prijs in dertien jaar

Written By
More from Arzu

Zanger Doon Mendink (24) overleden | Sterren

“Door dit te posten, breekt mijn hart. Ik ben er trots op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *