Supermarktketen zwendel tienduizenden euro’s, man opgepakt in Tudingchem (25) | Todinchem

DOTNCHEM – Een 25-jarige man uit de omgeving van Dotinchem is dinsdagochtend gearresteerd op verdenking van witwassen en fraude. Hij zou samen met twee anderen tienduizenden euro’s hebben gestolen door de pin-terminals van een supermarktbezorgdienst om te wisselen.
De drie gingen van 30 maart tot 16 mei vorig jaar veertien keer in staking, aldus de politie.

Altijd dezelfde frauduleuze truc

Al die keren werden ze aangevallen door dezelfde truc: ze belden de nietsvermoedende cateraar op weg naar de klanten en vertelden hen dat ze van het hoofdkantoor kwamen. De beller zei altijd dat de pin-terminal een update nodig had, waarna het altijd tot een afspraak kwam.

Tijdens die bijeenkomsten is de terminal veranderd zodat de distributeur een ander apparaat gebruikte. Het geld dat aan de deur was geplakt, werd vervolgens teruggestort op de rekening van de kattenvanger.

De supermarktketen is dus tienduizenden euro’s kwijt. Naast Doodinkemmer werden een 20-jarige man uit Delft en een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden. De politie zei dat er meer konden worden gearresteerd. Over welke supermarktketen het gaat is niet bekend.

Ter terechtzitting is aandacht gevraagd

Eerder dit jaar richtte het plan, dat opriep tot onderzoek, zich op frauduleuze praktijken. Toen kwamen er veel handige tips. De politie vond de verdachten door een gedetailleerd onderzoek.

De verdachten zitten in hechtenis. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaat.


READ  Ajax-debutant verslaat probie: 'Dit is een begin' | Nu

Written By
More from Arzu

Phenord boekt de derde overwinning op rij en houdt nul na Bijlow’s late annulering

F.C. Drie punten resterend van thuiswedstrijd tegen Croningen: 2-0. Lutzarel Kirtruida en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *