Ten Hugh acht de komst van de spits bij Ajax in de winter nu niet realistisch

Eric Den Hawk verwacht dat Ajax in de winter geen spits zal aantrekken. Volgens de coach is het op dit moment niet realistisch om iemand te krijgen die betaalbaar is en direct waarde toevoegt.

“We waren al aan het proberen om in de zomer op de noodtijd te komen. De vraag is erg hoog. Er hangt een prijskaartje aan”, aldus Den Hawk. ADVERTENTIE. “Het is erg moeilijk in de winter, want welke club staat een goede spits toe?”

“Op dat moment is het menu erg hoog en tegelijkertijd willen we het prijskaartje laag houden. Ik denk niet dat dit realistisch is. We zijn goed in deze keuze. Alle niveaus worden verdubbeld, behalve wanneer spelers vertrekken. Dan gaan we op zoek. Naar goede alternatieven.”

Ajax is er afgelopen zomer niet in geslaagd om de felbegeerde ‘nr. 9’ naar Amsterdam te halen, dus probeert het die positie te vullen met spelers die al in de teams hebben gezeten.

“Ajax wil spelers creëren, en Lasina ziet Troy en Brian Proby”, zegt Den Hawk. “We hebben Klaus-John Handelor. Ook Duson Dodik en Zacharia Lapiat zouden aan de leiding kunnen gaan.”

Eric Den Hawk nodigt dit seizoen steevast de achttienjarige Brian Proby uit.


Eric Den Hawk nodigt dit seizoen steevast de achttienjarige Brian Proby uit.

Eric Den Hawk nodigt dit seizoen steevast de achttienjarige Brian Proby uit.

Foto: Pro Shots

‘Niet erger dan twee jaar geleden’

Zonder een nieuwe spits zou Ajax de teamfase van de Champions League niet overleven. Liverpool en Atlanta werden erg sterk, waardoor het Europese avontuur na de winter in de Europa League werd hervat.

READ  Er is nog steeds geen reden voor een referendum over democratie, 'het slaat nergens op'

“Het lijkt misschien raar, maar het is niet erger dan toen we twee seizoenen geleden naar de halve finale kwamen”, zegt Den Hawk. “Toen scoorde Masroy in de laatste minuut tegen Benfica en raakte niemand geblesseerd.”

Ajax gaat de korte winterstop ingaan als hoofd van ERTVC. De ploeg sluit het kalenderjaar woensdagavond (18.45 uur) af met een wedstrijd tegen Willem II. Ook bij verlies staat Ajax vaak op doelsaldo boven PSV.

Written By
More from Arzu

Tottenham is een spel vanaf de eerste prijs in dertien jaar

Dinsdag 5 januari 2021 om 22:42 uur• Daniel Cabot Kertz Tottenham Hotspur...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *