Tottenham is een spel vanaf de eerste prijs in dertien jaar

Dinsdag 5 januari 2021 om 22:42 uur
Daniel Cabot Kertz

Tottenham Hotspur plaatste zich dinsdagavond voor de finale van de EFL Cup. Thuis was de ploeg van Jose Mourinho 2-0 tegen Brentford. Woensdagavond strijden Manchester City en Manchester United om andere tickets voor de finale, die zondag 25 april op Wembley plaatsvindt. De laatste prijs Tottenham won de EFL Cup 2008.

Mourinho heeft zijn basisopstelling vijf plaatsen opgeschoven ten opzichte van de laatste Premier League-wedstrijd tegen Leeds United (3-0 winst). Onder anderen Steven Bergwiz moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Tottenham kwam na een wedstrijd van een kwartier op voorsprong, zonder zich al te veel in de openingsfase te mengen. Sergio Requilan speelde aan de linkerkant van het veld, waar hij ruim de tijd kreeg om een ​​voorzet over een zestien metergebied af te leveren. Daar kreeg Moussa ook veel ruimte voor Sissoko en kalmeerde de bal van Regulin met 1-0.

Kwam niet later Sporen Al dicht bij een tweede overwinning. Lucas Moura sneed en gaf Son de mogelijkheid om van de rand van de zestien af ​​te stappen, maar zijn geplaatste schot werd gedoken door David Roy vanuit de benedenhoek. Vlak voor rust, toen Lucas Marawi een kopbal van de voorzet raakte, was het de Spaanse doelman die zijn ploeg weer in de wedstrijd zette. Met uitzondering van een pinbrick in de 35e minuut had Brentford weinig tijd om de eerste actieve aanval aan te vallen.

Vier minuten na rust kregen de toeschouwers hun eerste grote kans van de wedstrijd. Evan Tony had een goede kans om de voorzet van Brian Mbumo binnen te tikken, maar Serge Arier kwam met veel moeite te hulp. Na een tijdje kregen ook de Ariërs de kans om te winnen; Zijn schot ging echter van dichtbij iets hoger. In de tweede helft dacht Tony eraan om namens Brentford voor een gelijkspel te gaan. Na het bekijken van de foto’s wees VAR het doel echter af omdat de spits enkele centimeters buitenspel voorbij zijn doel stond.

READ  Van Kerwen baalt van de situatie in Londen: 'This is a big mess here' | Nu

Tottenham werd geschokt, maar twintig minuten voor tijd vond de ploeg van Mourinho de achterkant van het net om te scoren. Na een razendsnelle switch kreeg Dunk Nompole de bal op het middenveld en zag zijn zoon diep gaan. De Zuidkoerier bediende toen zijn pik en call en maakte Roy face to face af: 2-0. Brentford was duidelijk nog op zoek naar een keerpunt, maar na het zien van een rode kaart in de slotrit verloor hij zeker de hoop op een beter resultaat. Aanvankelijk miste Mike Dean een zwaar blok met twee legs van Josh Tasilva naar Pierre Hodgson, maar de scheidsrechter gaf Tasilva, op advies van de VAR, een rode afdruk.


Verwant

Meer sportnieuws


Written By
More from Arzu

Preview ERTVC Topspelers: ‘Kwetsbaar zoals Ajax Finord en PSV’ | Nu

Ajax en PSV Zondag markeert de start van een maand vol ERTVC-topspelers....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *