‘Trump-advocaat Giuliani wordt binnenkort uit het ziekenhuis ontslagen’ | Buitenland

De persoonlijke advocaat van de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump Rudy Giuliani, die zondag op Twitter aankondigde dat bij hem het coronavirus in Giolani was vastgesteld, zei dat hij onwel was en naar verwachting woensdag uit het ziekenhuis zou worden vrijgelaten. De 76-jarige oud-burgemeester van New York leidde de afgelopen maand het juridische team van Trump in de strijd tegen verkiezingsuitslagen.
In een interview met het New Yorkse radiostation WABC zegt Giuliani dat hij zich vrijdag ongewoon moe voelde. Op zondag vertoonde hij andere ‘milde symptomen’. Giuliani zegt nu dat hij geen koorts heeft en alleen een lichte hoest.

Giuliani was vorige week in Arizona, Georgia en Michigan om de democraten te overtuigen van de ongefundeerde aantijgingen van president Trump van democratische kiezersfraude. Volgens Giuliani testte hij voor elk bezoek negatief.

De staatsparlementen nemen deze week echter maatregelen om verdere uitbraken te voorkomen. Georgië houdt donderdag een virtuele sessie om de verkiezingen te bespreken. Het parlement van Arizona sluit beide huizen voor een week “vanwege recente rechtszaken en zorgen over Govt-19.”

Giuliani bevestigde ook dat Jenna Ellis, tweede in het juridische team van Trump, een longvirus had dat meer dan 285.000 Amerikanen heeft gedood. De nieuwssite Axios had eerder op lokale basis bericht.

Door de rechtszaken zijn de inspanningen van Giuliani om president Trump in het Witte Huis te houden zinloos gebleken. Giuliani is van plan deze week weer een virtuele hoorzitting met de staatswetgevers van Georgië bij te wonen.

Written By
More from Arzu

Vrij verkeer tussen Spanje en Gibraltar is mogelijk vanaf januari

Gibraltar kan vanaf 1 januari deel uitmaken van het Schengengebied. Schrijft dat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *