Trump-campagne: verkiezingen nog niet voorbij | Buitenland

De campagnecommissie zegt dat de resultaten in vier staten nog niet definitief zijn. Trump ligt op schema om te winnen in Arizona, en volgens zijn personeel hebben sommige media zijn rivaal Pita als winnaar in die staat genoemd. Het campagneteam noemde het “onverantwoordelijk” en zei dat er misstanden hadden plaatsgevonden in Pennsylvania, Georgia en Nevada.

Veel gekozen Republikeinse functionarissen hebben afstand genomen van de beschuldigingen van fraude van de Amerikaanse president Donald Trump bij de huidige verkiezingen. De president herhaalde zijn aantijgingen tegen de democraten donderdagavond tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

Adam Kinsinger, een Republikeins congreslid uit Illinois, zei: “Dit is echt krankzinnig. Legitieme zorgen over fraude moeten via het rechtssysteem worden aangepakt. Hij keurt de verspreiding van” verkeerde informatie “niet goed.

‘Democratie ondermijnen’

“We kunnen de verklaringen van de president vanavond die ons democratische proces ondermijnen niet verdedigen. De Verenigde Staten tellen de stemmen. We moeten de resultaten accepteren zoals we altijd hebben gedaan”, zei Larry Hogan, gouverneur van de Republiek Maryland.

Het Michigan-congreslid Paul Mitchell veroordeelde de verklaringen van Trump. “Als er aanwijzingen zijn dat iemand iets verkeerds heeft gedaan, moet dat worden gepresenteerd en opgelost. Anders zal het de integriteit van onze verkiezingen schaden en onze democratie in gevaar brengen.”

Trump kreeg ook steun van enkele Republikeinen. Twee belangrijke senatoren waren Lindsay Graham (South Carolina) en Ted Cruz (Texas). “De president is boos, ik ben boos, en ik zeg je dat kiezers ook boos moeten zijn”, zei Cruz in een talkshow van Fox News. Graham schonk een half miljoen dollar aan het Trump-team om de verkiezingsresultaten juridisch aan te vechten.

READ  'Biden neemt Arizona, Trump keert terug naar Florida': Bekijk hier de resultaten | Buitenland

Cruise zei dat de democratische procureur-generaal voor Pennsylvania opdracht had gegeven tot het tellen van de stemmen in Philadelphia, de grootste stad van de staat, “totdat Joe Biden wint.” ‘We moeten er nu komen,’ zei Cruz over de stembureaus. In Pennsylvania is Biden nu voorstander van meer dan 6.000 stemmen, maar eerst nam Trump de leiding met 500.000 stemmen.

Het publiek

Graham uitte zijn ongenoegen over de volkstelling in Philadelphia op Fox News. “Waarom sluiten ze mensen uit? Omdat ze niet willen dat mensen zien wat ze doen. Hij noemt de beknopte maatregelen van het campagneteam van Trump om toeschouwers van de campagne en de Republikeinse Partij toe te laten. Overigens waren er waarnemers van de Trump-campagne die toezicht hielden op het aantal stemmen per post in Philadelphia.

Luister ook naar onze laatste podcast over de Amerikaanse verkiezingen: Tegen Trump. பிடென் – சண்டை ‘:

Written By
More from Arzu

Fox News trekt zich ook terug uit de persconferentie van de Trump-campagne

Vorige week deden televisiestations als MSNBC, CBS, ABC en CNBC precies wat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *