Trump weigert ‘schandalig’ Corona-ondersteuningspakket te ondertekenen | Buitenland

In een toespraak die hij op Twitter deelde, kondigde de Amerikaanse president Trump aan dat hij het Corona-ondersteuningspakket, overeengekomen door de Democraten en Republikeinen, aan het Congres zou teruggeven. Hij zei dat hij het plan niet zou ondertekenen omdat Trump zei dat hij “geen connectie had met Govt.”
Het pakket van meer dan 5.000 pagina’s ter waarde van 900 miljard dollar werd gisteren na maanden van onderhandelen door het Congres goedgekeurd. Trump noemt de set in zijn toespraak “een schande”. Volgens de president zullen miljoenen mensen via dat pakket naar andere landen en kunst- en culturele instellingen gaan, waarvan hij gelooft dat het er niets mee te maken heeft.

Trump vraagt ​​het Huis van Afgevaardigden en de Senaat om de waarde van de steuncheque voor de meeste Amerikanen te verhogen van $ 600 naar $ 2.000, en wil dat de “verspilling en onnodige elementen” uit het briefje worden verwijderd.

Eerder kondigde het Witte Huis aan dat Trump zijn handtekening zou zetten op het Corona-ondersteuningspakket. Trump zegt echter dat het huidige pakket heel anders is verlopen dan hij had verwacht.

Nancy Pelosi, democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, reageerde op Trump via Twitter door te zeggen dat de Democraten ermee instemmen de waarde van de steuncheque te verhogen tot $ 2.000. “Republikeinen hebben herhaaldelijk geweigerd te zeggen wat neerkomt op presidentiële cheques”, zei Pelosi. Over de verhoging wordt volgens haar deze week gestemd.

Het pakket om miljoenen huizen en kleine bedrijven door de Corona-crisis te helpen, ondersteunt de eenmalige cheque van $ 600 voor de meeste Amerikanen en de miljoenen Amerikanen die hun baan zijn kwijtgeraakt sinds het uitbreken van de corona-epidemie. Het vorige ondersteuningsprogramma voor die Amerikanen loopt zaterdag af.

READ  Star Wars Boba Fed-acteur overlijdt

Een ondersteuningsprogramma om kleine bedrijven te bestrijden zal ook worden uitgebreid en het extra geld gaat naar scholen, luchtvaartmaatschappijen, openbaar vervoer en de distributie van vaccins.

Biden wil een nieuw ondersteuningspakket

De Amerikaanse president Joe Biden heeft eerder aangekondigd dat zijn regering een nieuw corona-ondersteuningspakket zal voorstellen aan het Amerikaanse Congres.

Volgens Biden is het tweede reddingspakket de ‘eerste stap’, maar hij vindt dat de overheid meer moet doen. “Hier is de simpele waarheid: onze donkere dagen van de strijd tegen het coronavirus liggen voor, niet achter”, zei Biden.

Biden vertelde op een persconferentie dat hij hoopte weg te lopen met de Republikeinse oppositie. Hij zegt dat het feit dat Donald Trump het Witte Huis binnenkort verlaat, de kans op een succesvol gesprek vergroot. “Er zijn nog steeds mensen die niet willen helpen”, gaf hij toe. “Maar ik geloof dat de meerderheid in het Congres deze specifieke problemen van nationaal belang kan oplossen.”


Written By
More from Arzu

Rutte ‘geschokt’ door bedreigingen aan OMT-leden | Huiselijk

“Deze mensen doen goed en belangrijk werk en ze doen het met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *