Twee verdachten aangehouden na politieoperatie Utrecht Centraal | Huiselijk

Na een korte politieoperatie kondigde de Nederlandse Spoorwegen aan dat de treindiensten spoedig zouden worden hervat, waarna het station werd geëvacueerd en de treindiensten werden stopgezet. Ondanks de vertraging zijn de treinoperaties nu weer op de rails.

Het station werd om 20:15 uur verlaten na een korte politieoperatie. De politie zei dat iemand in de trein een verdachte taal sprak. Hiervoor werden hulpdiensten gebeld en werd het station ontruimd. Zwaargewapende officieren kwamen in actie. In dit verband is de trein gestopt.

Na te zijn geëvacueerd, zei de politie dat het “een verdachte situatie in een trein” was. Er werd één persoon in de trein gezocht.

Volgens de Nederlandse Spoorwegen heeft de blokkade grote gevolgen voor meer treinen op dinsdagavond. Reizigers die naar Utrecht reisden, ondervonden grote hinder van de tijdelijke blokkade. Het duurt nog even voordat de treinen weer op schema rijden. Passagiers worden geadviseerd om voor reisaanpassingen contact op te nemen met een reisplanadviseur.

De Utrechtse burgemeester Peter Den Austen prees het politieoptreden vanwege de ‘onzekerheid’ op het station. “Dankzij adequaat optreden was de situatie snel onder controle te krijgen.” Na de arrestatie vulde het station zich snel. Mensen namen ontslag en keken hun weg op het podium.

READ  Jetsky (39): Ik heb jonge Alzheimer | Verhalen achter het nieuws
Written By
More from Arzu

Buren waren geschokt dat Celine niet te zien was bij Fiat Heinstrad in Den Haag: ‘Dit had ik nooit verwacht’

Havik – Een lokale man die woensdagavond een huiszoeking uitvoerde in het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *