Van Kerwen baalt van de situatie in Londen: ‘This is a big mess here’ | Nu

Michael van Kerwen moet profiteren van de situatie die in Londen is ontstaan ​​door de gemuteerde variant van het coronavirus. Als gevolg hiervan worden er momenteel geen burgers verwelkomd bij de World Cup Darts en is spelers geadviseerd om tijdens de kerstvakantie in het hotel te blijven.

“Het is heel vreemd en heel anders dan de natuur. Het is een strijd”, zei Van Kerwen maandag in het GeoSports-programma. Opwindende tekst. “Iemand die ik wil spelen voor publiek, als er in een week zoveel verandert …”

“Vorige week waren er duizend mensen, en nu zijn er geen”, vervolgt de drievoudig wereldkampioen. “Het is in die zin een grote puinhoop.”

Londen wordt weggevaagd door een nieuwe variant van het coronavirus. In het VK zijn deze maatregelen sinds afgelopen zaterdag dus aanzienlijk aangescherpt. Niemand mag overnachten en reizen naar het buitenland is verboden.

Dus besloot Van Kerwen zondag terug te keren naar Engeland ter voorbereiding op de tweede helft van de World Cup Darts. Hij ging zaterdag terug naar Wijmen na het winnen van de tweede ronde (3-1) van Ryan Murray.

Na slechts drie en een half uur thuis, keerde de nummer één van de wereld terug naar Londen. ‘Ik sprak thuis met mijn vrouw. Ze zei dat het fijn zou zijn als ik terug kon gaan. Ik zei tegen haar:’ Daar heb je gelijk in. ‘

Michael van Kerwen rekende in zijn openingsduel af met Ryan Murray.


Michael van Kerwen rekende in zijn openingsduel af met Ryan Murray.

Michael van Kerwen rekende in zijn openingsduel af met Ryan Murray.

Foto: ANP

‘Ik kan een heel eind komen’

Van Kerwen zit net na Kerstmis in de derde ronde, waarin hij het opneemt tegen Ricky Evans of Mickey Mansell. Hij denkt dat hij in Alexandra Palace ook zonder toeschouwers een goede wedstrijd kan spelen.

READ  Waarom kan het Europees kampioenschap cyclocross dit weekend doorgaan?

“Ik heb de afgelopen maanden goed gespeeld en de draad weer opgepakt”, aldus De Prabander. ‘Ik hoop dat er nog veel meer in de tank zit. Ik kan een heel eind komen.’

Van Kerwen had dit jaar te maken met een vormende crisis. Zo werd hij aanvankelijk uitgeschakeld in verschillende tv-shows. Eind vorige maand won hij zijn eerste prijs sinds maart in de Players Championship-finale.

Written By
More from Arzu

Patrick Kicken: het laatste jaar van de beste 2000

[BLOG] De stembussen zijn open. De grootste advertentiescène van de Nederlandse publieke...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *