Vanaf vanavond stemmen FvD-leden over het lot van Pudet | Huiselijk

Er staat maar één vraag op het stembiljet: “Wil je de partijleider worden van de Theory of Democracy?” Leden kunnen dan kiezen tussen ‘ja’ of ‘nee’. De stembussen zijn 24 uur per dag open en sluiten dus op vrijdag om 18.00 uur weer.

Het referendum begon twee weken nadat belangrijke leden van de partij openbaar waren geworden. Vanwege de zeer zwakke benadering van nazi-nieuws in de nutsgroepen van de jeugdpartij van de FVD, wilde een groot deel van de sleutelfiguren Pudet verdrijven.

Het bleek immers dat de kandidaat antisemitische en racistische uitspraken had gedaan op een bijeenkomst van parlementariërs. Powell zal zijn positie als partijleider opgeven, maar keerde er spoedig naar terug.

Voormalige leden

Het vlotte verloop van het referendum wordt een hele klus voor het FvD. Zo beweren veel aandeelhouders dat het ledenbeheer beslist niet goed werkt. Veel oud-leden zijn al opgeroepen om te stemmen in het referendum. De partij wijst er zelf op dat degenen die hun lidmaatschap hebben opgezegd alsnog konden deelnemen aan de stemming als ze dit jaar een bijdrage hadden geleverd.

Als leden voor Budget kiezen, mag hij een nieuwe groep voordragen met Olaf Efram, een lid van de groep die met hem sympathiseert. Als Pudet verliest, verlaat hij het feestbestuur en mag het overgebleven bestuur hun opvolgers voordragen.

READ  Mercedes zegt Russell catastrofale valkuil bij radioprobleem | Nu
Written By
More from Arzu

Apple kondigt het evenement van 10 november aan – Computer – Nieuws

Apple heeft nog een ding aangekondigd. Het vindt plaats op 10 november...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *