Vanavond werd het vuurwerkverbod grotendeels genegeerd: ‘Lijkt op een oorlogsgebied’

Noord-Holland – Hoewel de afgelopen dagen en weken consequent kleine, grote en intense knallen te horen zijn, wordt het vuurwerkverbod aan het begin van het jaar grotendeels genegeerd. Klachten over zeer luide knallen en andere vormen van pesterijen met voetzoekers komen uit de hele provincie.

Adobe Stock

Om de zorgen te verlichten is er een verbod ingevoerd op het aansteken van crackers. Omdat er op dit moment een groot aantal coronapatiënten in het ziekenhuis ligt, is elk vuurwerkslachtoffer er een, oftewel een gedachte.

Toch lijken activisten er niets om te geven. Van Beverwijk tot Hoorn, van Harlem tot Texel: Informatie over de vuurwerkoverlast komt vanavond uit bijna de hele provincie. “Texel ziet eruit als een oorlogsgebied”, tweette er een op het eiland.

Momenteel wordt een groep jongeren opgevangen Intimidatie in Amsterdam-Oost. Ze doofden zware crackers. De mobiele politie-eenheid is ter plaatse. Ann Kijker videobeelden Je kunt een groep jonge mensen zien rennen.

Er zijn al enkele explosies bij Beverwijsky Pilotenport, tegen Heimskerk. „Vlammen en snaren kunnen niet worden geteld”, deelde een inwoner van de gemeente. Een ander heeft het over ‘zware bommen’ in Brooke Boulder.

Zoals te zien is in de onderstaande video van Harlem, zijn er niet alleen hier gevaren, maar wordt er ook een aanzienlijk aantal decoratieve crackers gelanceerd.

Decoratieve vuurwerkminuten in Harlem ondanks vuurwerkverbod – NH

Wollendum

Tegen het einde van de middag sloeg een grote groep jonge mensen de handen ineen in de wijk Midgebead in Wolland. Hij viel de politie aan met zwaar vuurwerk. Reden om ouders naar de gemeente te bellen om hun kinderen thuis te houden.

READ  Opgewonden hoopt Verhoeven dat Van Roosevelt straks buiten gevaar is Nu

Ondertussen bleef de politie in de buurt om te voorkomen dat de brand opnieuw ontstak, maar in de buurt bleef het urenlang stil.

Hand in hand acties

Al hebben veel gemeenten de afgelopen weken de mogelijkheid voor vuurwerk aangeboden Om te straffen, Dat is in verschillende gemeenten niet meer dan tienduizenden kilo’s.

Hoewel er dit jaar geen crackers mogen worden verkocht, lijkt het erop dat veel liefhebbers nog de nodige gevaren en pijlen op voorraad hebben. Of ze wisten (illegale) crackers te vangen uit Duitsland of België.

De grootste vuurbal

Vandalen hebben eerder een fietstunnel in Vaughan ernstig beschadigd. Een video toont een enorme explosie na een meter hoge flits.

Grootste vuurbal in de fietsenmijn – NH

Ons ons WhatsApp!
Heeft u nog tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons uw berichten 06 30 09 30 03

Heb je een spelfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Written By
More from Arzu

‘Von der Leyen heeft geen contract met Brexit’ | Buitenland

Hoewel de Britse premier Johnson altijd heeft gedreigd de overeenkomst niet te...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *