Verstappen: “Dan moet Red Bull een betere auto hebben”

Ondanks de onveranderlijke locatie was het Zakir Grand Prix-weekend heel anders dan het Grand Prix-weekend van Bahrein vorig weekend. Ten eerste is het schema aanzienlijk anders, waardoor Formule 1-coureurs zelfs later op de dag sessies kunnen houden.

Dit zorgt ervoor dat het slaapritme van de chauffeurs ietwat verstoord wordt. Laat naar bed gaan en naar bed gaan, dat is het doel. Je hoort Verstappen in ieder geval niet klagen. “Ik vind het leuk, ik vind het leuk. Het is lekker ontspannend. Ik denk dat ik niet in het slaapschema zit tijdens raceweekends in Singapore”, merkt hij op over avondraces in Zuidoost-Azië. “Maar het is goed.”

Niet alleen is het schema anders, maar ook de circuitstructuur is compleet anders. Het meeste gereden wordt op volle snelheid en de baan is slechts 3.543 kilometer lang. Verstappen verwacht dus een verwarrende kwalificatie. “Ja, ik denk het wel”, geeft hij toe terwijl hij met anderen praat RacingNews365 Gevraagd naar de effecten van de gewijzigde lay-out.

“Op zo’n smal circuit, met heel weinig kilometers asfalt, ontkom je hier niet aan. Het is altijd iets om op te wachten, maar ik denk dat het druk is”, begreep de Red Bull-coureur de aangepaste lay-out. Hij hield er niet van om twee keer in dezelfde ronde te rennen.

“Ik begrijp dat ze het leuk vinden om dingen anders te doen, want het is twee keer zo saai als op Silverstone. Toen zag je het weer. Ik snap het, maar ik denk dat de baan te kort is. Mensen zullen klagen over al het verkeer. Het weekend wordt heel spannend ”, besluit hij.

READ  Poolse demonstranten zeggen: 'Vraag Pies om vals te spelen'

Als coureur zou dit geen uitdagend systeem zijn om af te ronden, toch? Het kan Verstappen op dit moment niet echt schelen, geeft hij toe. “Ik zie minder prestaties voor ons in deze lay-out op dit circuit. Het is jammer voor ons, maar we hadden de beste auto met meer vermogen moeten krijgen”, lacht hij. ‘Zo kun je het zien.’

Eerder dit jaar bijvoorbeeld op Monza – een ronde waar power net zo goed een grote rol speelt als volgend weekend – verliep Red Bull niet soepel. Erger nog dan in Italië, Verstappen geloofde niet dat het dit weekend zou zijn.

“Ik hoop het niet, maar we zullen zien. Het pad is anders, want er zijn een aantal hoeken waar je echt een verschil kunt maken.” We hopen het, en we zullen bidden. “

In samenwerking met Tyter Renken.

Romain Grosjean ontsnapte aan een gruwelijk ongeval in een Bahreinse GP. Max Verstappen is niet in het minst onder de indruk van Alexander Alban en zet Red Bull onder druk. Je kunt dit en meer hieronder beluisteren op de RacingNews 365F1 podcast met Tom Coronal, Root Timmers en presentator Thomas van Groningen.

Written By
More from Arzu

Disney + lanceert GroupWatch in Nederland – Beeld en Geluid – Nieuws

De streamingdienst Disney + begint met het aanbieden van GroupWatch-functionaliteit in Nederland....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *