Video: Max Verstappen botst met Lance Strol in coaching Portugal | Motorsport

Verstappen had eerder een probleem met de Canadees. Limburger begon een snelle ronde en dacht dat de kinderwagen na een (afgevallen) ronde het gas zou verlaten, maar in plaats daarvan bleef de coureur op het racepunt pushen. De twee raakten de hoek. De wandeling eindigde in grind en kon niet verder.

Verstappen had geen goed woord voor Stroll over boordradio: “Ik snapte het niet. Is die man blind? ”, Zei de Red Bull-coureur. ‘Hij verknoeit zijn eigen ronde en besluit dan ook mijn ronde te verknoeien. Geen respect.’

Volgens Racing Point-teamchef Odmar Safnaur moest Stroll twee ‘push’-ronden afleggen om hem in de lucht te houden. Safnaur zei ook dat hij de Canadese Nederlanders niet had gezien, maar dat het gezien de situatie moeilijk zou zijn geweest.

In die chaotische tweede training zette Verstappen de tweede snelste tijd neer, die werd gestopt kort nadat de auto van Pierre Casley (Alpadauri) in brand vloog. Valteri Bodas was alleen sneller dan een halve seconde op de zachte band. Finn was erg snel tijdens de ochtendsessie in Portimo. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton haalde, mede door alle onderbrekingen, niet meer dan een zevende tempo. Tijdens het eerste halfuur van de training testten chauffeurs prototypes van banden van de 2021-leverancier Pirelli.

READ  Feyenoord keerde terug in actie na een schitterende CSKA-overwinning op Moskou
Written By
More from Arzu

‘Ethiopische Tigre-raketten afgevuurd op hoofdstad Eritrea’ | Nu

Ambassadeurs en getuigen in de hoofdstad zeggen dat raketten uit de noordelijke...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *