Video: straatauto’s racen op het circuit van Istanbul na James Bond-training | Motorsport

In de film Die Another Day rijdt James Bond met een Aston Martin – de huidige titelsponsor van Red Bull Racing – op het ijs, net als Istanbul Park. Voor Verstappen en zijn bondgenoten gleed en viel het tijdens de eerste training.

Het heeft het allemaal met nieuw asfalt in Turkije, dat twee weken geleden is gelegd. Sindsdien is er niet meer op gereden. Op donderdagavond en vrijdagochtend werd ook de oliebak schoongemaakt.

Het zorgde voor een soort ijs en het was aan de coureurs om rubber op het asfalt te leggen. Naarmate de training vorderde, was het resultaat een iets hogere temperatuur in de banden en grip.

Om de coureurs meer grip te geven bij de kwalificatie voor de derde vrije training en zaterdag, werden vrijdagavond straatauto’s de baan op gestuurd om met de slingers te rijden en op de rubberen baan te rijden.

Verstappen zette uiteindelijk een zeer snelle tijd neer op de harde band: 1.35.077. Hij werd gevolgd door teamgenoot Alexander Alban en Ferrari-coureurs Charles Leklerk en Sebastian Vettel. Valteri Bodas (negende) en Louis Hamilton (vijftiende) zetten geen snelle tijd neer op de platen.

Lewis hamilton

Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft na de training geen goed woord gehad voor de ronde in Istanbul. “Geldverspilling”, riep Brit op tot het aanleggen van een nieuwe asfaltlaag. “Het is een prachtig parcours. Ik begrijp niet waarom ze miljoenen hebben uitgegeven aan een nieuw asfalt. We reden op een ijsbaan. Het was eng.”

Uit angst voor slippen en mogelijke schade, durfde Hamilton het tempo van de training niet op te voeren. “De banden hadden geen grip. Het asfalt was helemaal glanzend omdat er natte plekken waren. De olie leek uit de teer te komen. In plaats van dit geld te verspillen hadden ze het zelfs kunnen doen door de oude asfaltlaag op te ruimen. Het was aan het poepen met een Capital S”, zei de Mercedes-coureur zondag. Kan zijn zevende wereldtitel winnen, wat gelijk staat aan recordhouder Michael Schumacher.

READ  Yup Van geloofde de 250 mensen voor de nieuwjaarsviering niet: 'Ik ben de afgelopen twee weken erg verdrietig geweest' | Tonen

Stekels

Racepromotor Ural Ack hoorde het gekreun van coureurs, onder wie Max Verstappen. Red Bull’s Limburger stelde gekscherend voor om spikes op de banden te plaatsen om de grip te vergroten.

“Autoriteiten mochten voor de Grand Prix geen auto’s op het nieuwe asfalt laten rijden. Coureurs moesten hun lijnen op de baan bouwen”, verdedigde Ack zich. “Daarom is het asfalt nu gladder.”

Eerdere resultaten, programma en Positie in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1.

Written By
More from Arzu

Het Ajax van CL Yardstick: meer waard dan Porto en meer ervaren dan Atlanta | Nu

Ajax begint woensdag na het droomseizoen 2018/2019 en de frustratie van vorig...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *