‘Von der Leyen heeft geen contract met Brexit’ | Buitenland

Hoewel de Britse premier Johnson altijd heeft gedreigd de overeenkomst niet te ondertekenen, is in Europa benadrukt dat de Britse terugtrekking uit de Unie zonder handels- en veiligheidsovereenkomst nooit een serieuze optie mag zijn.

Maar op een conferentie slechts tien minuten voor het einde van een lange nacht in Brussel, beloofde Van der Leyen dat de leiders van alle lidstaten geen deal zouden sluiten. Hij weigerde een percentage te noemen, maar zei dat de kans op een deal “groter was dan een deal”.

Europese leiders waren niet blij. De Spaanse premier Puntaren Sanchez heeft er bij de Europese landen op aangedrongen om een ​​standpunt in te nemen in de tot dusver mislukte gesprekken. De Ierse premier Michael Martin heeft gewaarschuwd voor mogelijke schade. No Deal Brexit kan Ierland hard treffen.

Ongemakkelijk …

Onderhandelingen zijn moeilijk. Een ambassadeur verzekert The Guardian dat ‘geen deal meer waard is dan een deal’. ‘Maar we moeten tot zondag wachten.’ De Britse media schreven eerder groene details over de pesterijen en de meest gênante momenten in de Brusselse kantoren.

READ  Handler denkt aan een coachcurriculum: 'maar niet echt een plan' | Nu
Written By
More from Arzu

‘Een op de vijf katten lijdt aan coronaziekte in één huis’ | Nu

Als een of meer mensen in een huishouden COVID-19 hebben, is een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *