Vrij verkeer tussen Spanje en Gibraltar is mogelijk vanaf januari

Gibraltar kan vanaf 1 januari deel uitmaken van het Schengengebied. Schrijft dat het VK, Spanje en Gibraltar zeer dicht bij de overeenkomst over grenscontroles tussen Gibraltar en Spanje staan Gepresenteerd door Grand L. Boss.

Dit betekent dat inwoners van Gibraltar en Spanje vrij de grens kunnen oversteken en dat inwoners van het VK hun paspoort moeten tonen. Het Schengengebied bestaat uit 22 EU-landen, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland en Zwitserland. Engeland heeft nooit deel uitgemaakt van het Schengengebied.

Het Verenigd Koninkrijk lijkt het eens te zijn met deze overeenkomst. De laatste onderhandeling is nu wie de grenscontroles voor de Britten gaat uitvoeren. “Spanje zei dat het het wilde doen, maar dan zouden de Spanjaarden experimenteren op Brits grondgebied, en de Britten wilden het niet doen”, zei verslaggever Rob Schutberg.

Landen onderhandelen momenteel over de mogelijkheid dat het Europese grensagentschap Frontex deze tests uitvoert.

Vooral van economisch belang

“Deze overeenkomst is erg belangrijk voor Gibraltar en Spanje, vooral economisch”, zei Jtberg. ‘Elke dag werken er meer dan 15.000 mensen over de grens, waaronder 10.000 Spanjaarden.

READ  De tweede mogelijke handlanger van de aanvaller, Nice, werd gearresteerd Nu
Written By
More from Arzu

Trumps advocaat Giuliani Borat reageert op foto’s | Vermaak

De film is officieel Struggle Next Movie: The Great Bribery of the...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *