Winkels in het centrum van Rotterdam sluiten zaterdag, ‘te druk’ in Amsterdam | Huiselijk

Burgemeester Ahmed Abalab besloot in overleg met winkeliers de winkels vrijdagavond vroeg te sluiten. Het was Black Friday, een dag waarop veel winkels hoge kortingen hadden. Mensen als Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven riepen ook op om vanwege de drukte niet meer naar het centrum te komen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam is het om 14.00 uur “beheersbaar druk” in de binnenstad. “Maatregelen hebben effect. Nu gaan de zaken hun gang. Het gaat goed.” Hij benadrukt dat de oproep aan het publiek om zoveel mogelijk thuis te blijven en eventueel online te winkelen nog steeds geldt.

Eindhoven

Eindhoven heeft ook oog voor het winkelend publiek. Burgemeester John Joritsma (VVD) van Eindhoven dreigt winkels in de stad te sluiten als hij het te druk heeft. Hij nodigt mensen uit om zaterdag niet naar het centrum te komen. Eindhoven was tijdens Black Friday op vrijdag erg druk, met een afstand van 1,5 meter vaak onbetaalbaar. Er stonden lange rijen voor de winkels.

“Strikte maatregelen als het vroegtijdig sluiten van winkels zijn de ultieme oplossing! Nodig het publiek echt uit om niet naar het centrum te komen als er geen andere manier is om alleen te komen”, zegt Joritsma. “Dit publiek is blij met het virus.”

Amsterdam

Om 13.30 uur zei de gemeente Amsterdam dat het erg druk was in het winkelgebied in de binnenstad. Daarom is er vanaf vrijdag eenrichtingsverkeer voor voetgangers op Calverstreet.

READ  Kinderartsen: 'Jonge kinderen vaccineren tegen rotavirus en hygiĆ«ne vrijgeven'
Written By
More from Arzu

Hulpverleners redden na de aardbeving meer dan 100 mensen uit het puin in Izmir Buitenland

Onder degenen die levend uit het puin zijn gered, zijn een moeder...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *