Zal Wrights jurk het imago van de pijlen beschadigen? ‘We worden teruggedrongen’ | Nu

De wereld van het darten heeft met gemengde gevoelens gereageerd op Peter Wrights speciale outfit bij het WK darts. De Schotse wereldkampioen The Grinch verkleedde zich en ging dinsdag door naar zijn tweede ronde. “Darten wordt nooit als een serieuze sport gezien.”

Wright, die bekend staat om zijn verbluffende uiterlijk, had aangekondigd dat hij voor de wedstrijd tegen Steve West in een speciale outfit het podium zou betreden, maar was toch verrast. Hij verfde niet alleen zijn haar groen, maar ook zijn baard en wenkbrauwen.

“We hebben een bepaald imago, we willen dat mensen positief over darten praten. Mensen denken niet: dit is niet de beste game van allemaal. In die zin word je simpelweg teruggeduwd. Zei Van Bourneveld.

Vincent van der Wurt was het met von Bornweld eens. “Ik heb hier een probleem mee. Entertainment is erg belangrijk. Het zou leuk geweest zijn als hij er normaal uitzag, maar het gaat een lange weg voor mij. Het is erg leuk voor een demonstratie, maar dit is het WK.

De PTC geloofde niet dat Wright een grens had overschreden. Spears Association verwijst naar de regels. Hierin staat dat spijkerbroeken verboden zijn en dat een shirt met kraag verplicht is en dat alle spelers zich als een atleet moeten gedragen.


Peter Wright juicht na de overwinning op Steve West. (Foto: PTC / Lawrence Lustik)

Van Dujwenbot: ‘Niet laten zien in een auberginepakket’

Wright’s opvallende verschijning was minder een probleem voor de andere spelers aangezien hij gemakkelijk alle verwarring overwon door met 3-1 te winnen in sets tegen het Westen. Als nummer twee van de wereld had hij een tas voor de eerste ronde en is hij na Kerstmis pas actief in de derde ronde.

READ  Coronavirus besmet 45 mensen bij Cinderglass in Belgisch woonzorgcentrum | Nu

“Hij moet voor zichzelf weten dat hij zich als een clown wil kleden. Ik denk niet dat het beeld schaadt. Darten wordt nooit als een serieuze sport gezien. Als je anderen vraagt ​​hoe ze naar darten kijken, begin dan. Ze zeggen in het publiek dat het op een festival lijkt”, zei hij. Zei Jeffrey de Swann.

“We kennen Wright. Hij draagt ​​altijd iets speciaals. Ik dacht dat het grappig was. Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar als hij zich er goed van bewust is, waarom zou je het dan niet doen? Het merk van het pubspel. Het verdwijnt nooit. De waarheid is dat darten in de bubbel werd geboren.” “

Dirk von Dujvenpot vervoegt de Swan. “Ik dacht dat het op de top van de Wright was, maar ik weet niet of het schadelijker is dan standaardkleding. Het zal niemand van mening veranderen over darten. Je vindt het niet leuk of je doet het niet.”

“Darten hebben karakters nodig, maar ik weet niet of dit de manier is om het te doen. Ik wil in ieder geval niet verschijnen in een auberginekleding”, grapt hij over zijn baan bij een aubergineboerderij. De nieuwe bijnaam ‘Abergenius’ is veel verschuldigd.

Written By
More from Arzu

Lege planken en 6200 huizen bedrogen door boerenstrijd | Huiselijk

Op vrijdag en zaterdag blokkeerden boeren de ingang van het Jumbo Distributiecentrum...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *