Zes Amerikaanse zakenlieden zitten jarenlang achter de tralies in Venezuela

Zes topmanagers van een Amerikaanse olieraffinaderij zijn veroordeeld tot meerdere jaren gevangenisstraf op beschuldiging van corruptie in Venezuela. Deze zes leidden in 2017 naar CIDCO, een Amerikaanse dochteronderneming van het Venezolaanse staatsoliemaatschappij PTVSA. Ze pleiten niet schuldig en gaan in beroep.

Bestuursvoorzitter Jose Pereira en zijn vijf naaste medewerkers reisden in november 2017 naar Venezuela voor overleg op uitnodiging van de PTVSA-leiding. Bij aankomst werden ze gearresteerd op beschuldiging van fraude, witwassen van geld en samenspanning.

De zaak duurde bijna drie jaar om naar de rechtbank te gaan. Journalisten en mensenrechtengroepen mochten niet deelnemen aan het onderzoek.

Er is geen bewijs

Hun advocaat zegt dat het vonnis op alles is gebaseerd. “Er is geen bewijs, zelfs hun namen worden nergens genoemd.” Volgens de adviseur zijn zijn cliĆ«nten politieke gevangenen.

President Perera werd veroordeeld tot 13,5 jaar gevangenisstraf. Hij zal ook een boete van $ 2 miljoen moeten betalen. De overige 5 werden veroordeeld tot acht jaar en tien maanden gevangenisstraf.

Politiek

Het valt niet te ontkennen dat politieke motieven een rol speelden in dit proces. De Verenigde Staten, maar niet de Europese Unie, Ondersteuning De Venezolaanse oppositieleider Juan Cuade probeert al jaren tevergeefs om de socialistische dictatuur van president Maduro omver te werpen.

Vorig jaar legden de Verenigde Staten sancties op aan Venezuela. Dit waren de activa van PTVSA, de staatsoliemaatschappij in de Verenigde Staten Bevroren En Amerikanen mogen geen zaken doen met PTVSA.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo eiste deze maand de onvoorwaardelijke vrijlating van CIDCO6. “Deze zes Amerikanen en hun families zijn al lang getroffen; het is tijd voor Maduro om de politiek te verlaten en families te herenigen.”

READ  Theo Bowens: 'Het is tijd om haar te dumpen 1 Limburg

Biden

Bill Richardson, de voormalige gouverneur van New Mexico in de Verenigde Staten, voerde in juli besprekingen in Venezuela over de vrijlating van zes mensen. Twee van de zes werden vervolgens onder tijdelijk huisarrest geplaatst.

Richardson vertelde het Andhra News Agency dat er gesprekken gaande waren. Hij denkt dat de benoeming van Joe Biden als de nieuwe president van de VS de drijfveren zou kunnen zijn, omdat Maduro erop gebrand is de relaties met Washington te verbeteren.

Written By
More from Arzu

Geen tijd om te vliegen Verenigd Koninkrijk | Nieuwsbericht

Nieuwsbericht | 20-12-2020 | 00:43 Infectieuze mutatie van het COVID-19-virus verspreidt zich...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *